Gombos Edina szerint az éhenhalástól félnek Amerikában

B.Esz. | 2022. Április 13.
Kicsit drámaira festette meg az amerikai inflációt Gombos Edina.

Gombos Edina hét éve él az Egyesült Államokban él a férjével, Albertóval, és azt tapasztalják, hogy minden területen emelkedtek, sőt, elszálltak az árak. 

„Az Egyesült Államokban is teljesen elszálltak az üzemanyagárak, ami még talán mindig olcsóbb, mint a legtöbb európai országban. Ehhez képest az amerikaiak viszont az olcsóbb benzinhez vannak hozzászokva, és nem tudják megemészteni, hogy napról napra emelkedik az üzemanyagoknak az ára. Tavaly 240 Ft/liter volt, most pedig 383 a benzin ára.

Van, aki az éhenhalástól fél, más pedig attól, hogy le kell adni a megszokott életszínvonalából.

Itt nem lehet létezni autó nélkül, így teljesen érhető, hogy mindenki kocsival akar eljutni A pontból B pontba” – idézi a Blikk Gombos Edinát, akinek nincs honvágya, de a szülei hiányoznak.

Edina, aki 100 millió forintért vett házat Amerikában, azt is kifejtette, a ’80-as évek óta nem tapasztalt inflációs növekedés van. „Az élelmiszerek árai 6-8 százalékkal emelkedtek tavaly óta. A hústermékek árai emelkedtek leginkább, így a sertés 14, a marhahús ára pedig 20 százalékkal nőtt. A háztulajdonosok és az ingatlanbefektetők nagyon örülnek, ugyanis soha nem látott kereslet van Floridában. A kutyaólakat is palota árban adják el, a romhalmazokért pedig sorban állás van, tavaly országszerte 19 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Floridában Tampa a legfelkapottabb, ott 30 százalékos volt az emelkedés” – magyarázta.

Gombos Edina (Fotó: Youtube)

Exit mobile version