nlc.hu
Gasztro

Iszonyú drágulást hozhat az árstop vége

Van, ahol már csak egy literrel adnak az árstopos termékekből

A maximált árú élelmiszerek 20-30 százalékkal drágulhatnak, ha kivezetik az árstopot.
olaj

Nem látszik a magyar boltok polcain, de egyetlen hónap alatt negyedével ugrott meg a növényi olajok ára a világpiacon a háború miatt. Amennyiben a kormány nem hosszabbítja meg az árstopot, alig több mint 2 hét múlva a magyar vásárlók is megérzik a háborúnak ezt a hatását.

Ha most eltörölnék az árstopot, akkor például a csirkemell esetében a mostani szinthez képest 20 százalékkal emelkednének az árak. Az árstoppos termékek közül valószínűleg az olaj drágulna a legjobban, itt nagyon jelentős mértékű emelés lenne – számolt be az RTL Híradó.

A bizonytalanság miatt felvásárlási hullám indult a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint. Sokan igyekeznek bespájzolni otthon a most még rögzített árú termékekből. “Gyakori, hogy egy átlagos napi bevásárlásnál vesznek az emberek 5 liter olajat. De minden alkalommal. Pedig nyilván nem fogyott el még az előző 5 liter” – nyilatkozta Karsai Zoltán, a szakszervezete elnöke.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top