Így készül a legfinomabb linzerkarika – recept

G.P. | 2022. Április 17.
Ha te is bármikor képes rábólintani a linzerkarikára, akkor ezt a receptet mentsd el! Gyorsan elkészül, egyszerű és nagyon finom!

A linzerkarika az a süti, amit gyerekkorunk óta nem tudunk megunni. Pont ugyanúgy szeretjük most is, mint anno, ráadásul az elkészítéséhez sem kell nagy tudomány.

Linzerkarika recept

Reggelire kávé mellé, délutánra nasinak tea kísérőjeként is nagyon szuper társaság a villámgyorsan elkészíthető linzerkarika. Most egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb sütireceptet hoztunk.

Pillanatok alatt el fog fogyni!
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy tálban keverd el a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliát. Ez után morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. A citrom héját alaposan mosd meg, azonban az fontos, hogy bio citromot válassz, aminek a héja mentes a vegyszerektől. Reszeld le, és add a tésztához, végül a tojássárgáját is öntsd bele, majd alaposan dolgozd el a tésztát.

Addig gyúrd, amíg össze nem áll, ne aggódj, ha elsőre nem megy, ugyanis idő telik, amíg összeáll. Ha megvagy, tekerd folpackba és tedd a hűtőbe 2 órára pihenni.

Ha letelt az idő, csomagold ki, és lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát körülbelül 0,5 cm vastagságúra. Szaggasd ki a neked tetsző formákra, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva tedd be sülni őket. A sütési idő 180 fokon körülbelül 12 perc lesz.

Ha kihűltek a sütik, már csak a lekváros összeragasztás van hátra, valamint a porcukros szórás, és már heted is az egyik legfinomabb lekváros aprósütit! Dobozban sok-sok napig eláll.

Süss velünk tovább!

Exit mobile version