nlc.hu
Gasztro

Klenácz-féle akácmézeket hívott vissza a Nébih

Akácmézeket hívott vissza a Nébih, nem először van baj ezzel a céggel

Nem lehet nyomon követni az összetevőket, ezért két Klenácz-féle akácmézet vont ki a forgalomból a Nébih. Fél éven belül már hat Klenácz-mézzel volt probléma.
Lecsorog a méz egy üvegbe egy a fa kiszedőről

Két akácmézet vont ki a forgalomból, és elrendelte a fogyasztóktól való visszahívásukat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A döntés Klenácz József A3 és A5 tételazonosítóval megjelölt akácmézeire vonatkozik a minőségmegőrzési időtől függetlenül.

A hatóság azt írja:

nem lehetett megállapítani, hogy az érintett mézek milyen alapanyagok felhasználásával készültek, és azt sem, hogy ezen alapanyagok honnan származnak.

„Mindezek következtében az A3 és A5 tétel nem nyomonkövethető, így egészséget veszélyeztető, nem biztonságos élelmiszernek minősül” – áll a Nébih közleményében.

Nem ez az első eset, hogy az egyik hazai legnagyobb mézeladónak számító Klenácznál problémát talált a Nébih. A 24.hu azt írja, hogy fél éven belül már hat különböző összetételű Klenáncz-féle akácmézet vontak ki a forgalomból.

2021 novemberében például kiderült, hogy akácmézként árultak olyan termékeket, amelyek a laboratóriumi vizsgálatok szerint nem minősülnek akácméznek.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Gasfull)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top