nlc.hu
Gasztro

3D nyomtatóval készült tiramisu

Jó hír a lusta háziasszonyoknak: 3D nyomtatóval készítettek tiramisut

És állítólag még ehető is. Arról nincs információ, finom-e a tiramisu.

3D-s nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba városban – írja az MTI az olasz La Tribuna di Treviso portálra hivatkozva. Az észak-olasz Treviso közelében fekvő Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték.

A szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet, a tiramisut, amiből már kávé is készül.

Az eredmény egy tökéletesen ehető édesség lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.

A nemrég elhunyt Aldo Campeol nevéhez fűződik a közkedvelt olasz édesség receptje. Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve. Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte. Vajon most forog a sírjában?

3d nyomtatós tiramisu

Fotó: Unsplash

Forrás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top