nlc.hu
Gasztro

Elon Musk és a Teslaquilla

Mit akar a gasztronómiában Elon Musk?

Gondoljunk róla bármit is, Elon Musk nélkül sivárabb lenne a közélet, ehhez nem fér kétség. Elon Musk egyelőre csak kóstolgatja az élelmiszeripart és vendéglátást, de nála sosem lehet tudni, hogy mikor váltja be zsenialitásában is őrült ígéreteit.

Elon Musk napjainkban a világ leggazdagabb embere, techzseni, mérnök, programozó, nem mellesleg popkulturális jelenség. Ha a felsorolásunkból kimaradt volna, mestertroll.

Imádja beugrasztani a közvéleményt, majd miután a blöffjeit követően szárnyalni vagy zuhanni kezdenek a bitcoin árfolyamok, egyszer csak komolyra vált, és felvásárolja a Twittert. Mesterien űzi e műfajt, hiszen a trollkodások mellett ténylegesen megvalósítja olyan hajmeresztő ötleteit, mint a sportkocsija, egy tűzpiros Tesla Roadster kilövését, majd Nap körüli pályára állítását az űrben. A kocsi kormányához egyébként egy Starman nevezetű bábut ültetett, aki David Bowie-t „hallgatott” az autóban, és jelenleg is a csillagok között kering.

Az Agymenők kilencedik évadában saját magát alakította, hálaadásnapi vacsorát segít készíteni rászorulóknak (Fotó: Getty Images)

Az Agymenők kilencedik évadában saját magát alakította, hálaadásnapi vacsorát segít készíteni rászorulóknak (Fotó: Getty Images)

Az őrült ötletek margóján azonban az is szerepeljen, hogy Elon Musk tavaly év végén forintban nehezen kifejezhető összeget, 5,74 milliárd dollárt adományozott jótékonysági célra, amivel a világ legnagylelkűbb filantrópjai közé került. Mindez néhány héttel azután történt, hogy Twitter-bejegyzést tett közzé azzal a felhívással, hogy ha az ENSZ Világélelmezési Programjának vezetése megmutatja neki, ők hogyan oldanák meg 6 milliárd dollárral a világ éhezését, akkor azonnal Tesla-részvényeket ad el, és megteszi azt. David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) igazgatója válaszolt is Musknak, és bár a dollármilliárdos nem árulta el, hogy kinek juttatta el a gigantikus adományt, valószínűsíthetően az ENSZ Élelmezési Világprogramja volt az.

Teslaquilla

A Tesla és SpaceX milliárdos vezérigazgatója négy évvel ezelőtt azzal szórakozott, hogy bejelentette induló alkoholmárkáját, a Teslaquillát. Ezután üres tequilás, pontosabban „teslaquillás” üvegek mellett kiütve jelentetett meg magáról fotót a bejelentés mellett, hogy csődbe ment.

Görkoris amerikai retró étterem

A Teslában már eddig is kísérleteztek önkiszolgáló étel- és italállomásokkal a töltőközpontjaikban, majd éppen egy évvel ezelőtt reppent fel újra a hír, hogy Musk megvalósítja régóta tervezett étteremálmát. Korábban már beszélt róla, hogy Los Angelesben, az egyik legnagyobb Tesla-töltőállomáson szeretne egy igazi amerikai retró éttermet görkoris felszolgálókkal és rockzenével.

Egy texasi étteremben már SpaceX hamburgerről ábrándoznak (Fotó: Getty Images)

Egy texasi étteremben már SpaceX hamburgerről ábrándoznak (Fotó: Getty Images)

A kérvényt az USA szabadalmi és védjegyhivatalához nyújtották be, a bejelentés tartalmazta a Teslát, a T-betű logót, valamint a márkanév élelmiszeriparban használatos változatát. Azóta pihen(ni látszik) az ötlet.

Itt meg kell jegyezni, hogy Elon testvére, Kimbal Musk hivatását tekintve séf, vendéglátós és vállalkozó, a The Kitchen Restaurant Group tulajdonosa, és nem mellesleg a Tesla igazgatótanácsában ül.

Vissza a kokaint a Coca Colába!

A Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását követően még magához képest is magas sebességre kapcsolt a heccelésben. Kilátásba helyezte, hogy ha megvásárolja a Coca Colát is, a márka 19. századi kezdeteihez hűen visszateszi a receptbe a kokaint.

Az internet népe pedig elszabadult, pillanatok alatt mémmé vált Musk felvásárlási kedve. Így született meg az a poénos ál-Twitter-bejegyzés is, amin az szerepelt, hogy „Most megveszem a McDonald’s-ot, és megjavítom az összes fagylaltgépet”.

Musk a kamu bejegyzést továbbosztotta, és oltogatta egy kicsit a Mekit is: „Figyelj, csodákat tenni én sem tudok, oké?”

https://twitter.com/elonmusk/status/1519495982723084290?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1519495982723084290%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.entrepreneur.com%2Farticle%2F426321

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top