nlc.hu
Gasztro

Tiltólistára került a csirkemell és a liszt a Lidlben

A Lidl tiltást vezetett be egyes árstop által érintett termékeire

A kisboltosok, a cukrászdák és a vendéglősök rohamtempóban vásárolják fel a szupermarketek és diszkontok árstopos termékeit. A Lidl az új lépésével megtiltja, hogy három árstop által érintett termékét nagykereskedőknek adják el.

A beszállítók már olyan gyorsan növelik az áraikat, hogy a kisboltosok és a vendéglősök már olcsóbban tudják megvenni az árstop által érintett termékeket, ha a beszállítóik helyett a diszkontoknál és a nagy láncoknál vásárolnak. Ez a részükről ugyan teljesen logikus döntés, azonban azt eredményezi, hogy egyes termékekből áruhiány léphet fel a felvásárlások miatt – írja a portfolio.

Lidl

Megvédi a Lidl a csirkemellet, a cukrot és a lisztet (fotó: Pixabay)

A Lidl egyelőre csak három árstop által érintett termék árusítását tiltotta meg a kisboltosoknak, mert a felvásárlásaik már átmeneti áruhiányhoz vezettek a polcokon. Ezért láthatták többen azt, hogy egy-egy üzletben mondjuk épp nincs étolaj vagy csirkemell. A csirkemell, a cukor és a liszt mostantól a Lidlben kizárólag a lakossági fogyasztók számára elérhető terméknek számítanak. A cikk szerint a szakemberek arra számítanak, hogy a következő időszakban a kiskereskedelmi vállalatok sorra jelentik majd be a nagykereskedelmi kiszolgálás átmeneti felfüggesztését. Ez már csak azért is valószínű, mert azok a kisboltosok, akik mostanáig a Lidlbe jártak bevásárolni, mostantól a többi multit találják majd meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top