nlc.hu
Gasztro

Csillag Richárd ott lesz az ifjúsági szakács világbajnokságon

Csillag Richárd képviseli Magyarországot az ifjúsági szakács-világbajnokságon

A magyar versenyző felkészítőjeként Kovács Lázár sztárséf is részt vesz az október 7-én, Mexikóban zajló eseményen.

Csillag Richárd, a Lokal47 (Kéthely, Kristinus Borbirtok) fiatal séfje képviselheti hazánkat október 7-én a mexikói Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition ifjúsági szakács-világbajnokságon – számolt be a Magyar Konyha Online.

főtt kukorica

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A nemzetközi megmérettetés nemzeti döntőjét 2022. május 3-án rendezte meg 27. alkalommal a magyar Chaine Egyesület a Metro Gasztroakadémián. A versenyzőknek nem egy előre kitalált és jól begyakorolt menüsort, hanem nehezítésképpen a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár – black box – alapanyagaiból kellett 3 óra alatt, 3 főre, egy 3 fogásból álló menüsort (előétel, főétel, desszert) elkészíteniük.

A hozzávalók közül az idei évben fácánt, vöröstonhalfilét, avokádót, jalapeño paprikát, koriandert, lime-ot, kukoricát és érett mangót kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk eltervezett ételek elkészítéséhez.

A győztes menüsor a következő volt:

Előétel: tormás spárgasaláta, avokádópép, tonhal
Főétel: sült fácán, hagymakrémmel töltött saláta, chilis kukorica
Desszert: mangó mille-feuille
 
A megmérettetésen a második helyezett Huang Baoshan (Kert Bisztró) lett, míg a bronzérmet Tóth Gergő (Csónakház Étterem) vihette haza. 

A verseny technikai igazgatója Kovács Lázár sztárséf volt, aki kóstoló zsűritagként és a magyar versenyző felkészítőjeként maga is részt fog venni a mexikói világbajnokságon.

A Chaîne des Rotisseur honlapjáról kiderül, hogy a szervezet a világ legrégibb és legjelentősebb gasztronómiai egyesülete. 1248-ban alapították Franciaországban, majd öt évszázadon keresztül gyakorolta és fejlesztette a konyhaművészetet, míg 1793-ban a francia forradalom alatt az egyleteket feloszlatták. A második világháború után, 1950-ben újjászervezték és világszervezetté terebélyesedett. Jelenleg mintegy 126 országban, 25.000 taggal tevékenykednek a Chaîne Nemzeti Egyesületek a Párizsi Központ irányítása alatt.

A Világszervezet célja elsősorban a konyhaművészet továbbfejlesztése és a minőségi étel- és italkultúra terjesztése.

Az Egyesület jelvénye a címerpajzson belül a tüzet jelképező piros alapszínben két egymást keresztező nyársat ábrázol, utalva az ősi, tradicionális húselkészítési eljárásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top