nlc.hu
Sztárok

Így él a 46 éves Kovács Lázár sztárséf

21 éve indult a Recept Klub! Kovács Lázár sztárséf viszont sármosabb, mint valaha!

Kovács Lázár az ország első igazi újító szellemű gasztro arca volt a 2000-es években. A Recept Klub első adása óta már 21 év telt el, a séf azóta sokat változott – szerintünk egyértelműen az előnyére.

Kovács Lázár neve egybeforrt a Recept Klubbal, és egy olyan műfajjal, ami először mutatta azt meg, hogy a konyhai lét kifejezetten szórakoztató is lehet.

Recept Klub, a gasztroműsor, amit a nagyi és az unoka is imádott

21 évvel ezelőtt, 2000. március 13-án láthattuk először Kovács Lázárt az RTL Klub Recept Klub című műsorában. Két évtizede a gasztroműsoroknak még egyáltalán nem volt olyan nagy hype-ja, mint mostanság, és az is kuriózumszámba ment, hogy egy séf ne csak a főzőtudományát, hanem a humorát is megcsillogtassa. Kovács pillanatok alatt az egész ország kedvenc séfjévé avanzsált, és sokáig ő volt az első, aki eszünkbe jutott a sztárséf szinonimájaként.

Kovács Lázár és Kaszás Géza

Kovács Lázár és Kaszás Géza éveken keresztül a kedvenc gasztropárosunk volt (Fotó: RTL Klub/Sajtóklub)

Kovács Lázár Kaszás Géza színésszel éveken keresztül vezette a Recept Klubot, amolyan gasztro stand up formájában. A műsort pont úgy szerette a fiatalabb korosztály, mint az idősebb: az unoka együtt nézte a nagyival, és szorgosan jegyzeteltük a recepteket, amiket a főzés végén mindig kiírtak – tény, sietni kellett, mert gyorsan levették a képernyőről, a megállítható tévéadások meg még sehol sem voltak.

A sztárséf az évek alatt dolgozott a konkurens csatornánál, a TV2-nél is. Kapott műsort a LiChi TV-nél is, ahol Kaszás Gézával együtt felültek a nosztalgiavonatra, és egy ideig újra vezették a Lázár és Géza gasztroműsort. Időközben a sztárséfet a köztévé Balatoni Nyár gasztro rovatában is láthattuk – többek között 2020-ban is. Ez a kép 2020 nyarán készült – szerintünk jót tettek neki az évek:

Főzés stressz nélkül

A séf mindig fontosnak tartotta, hogy képezze magát, aminek eredményeképpen nemcsak itthon, hanem külföldön is ismertté vált. 2018-ban Spanyolországba, Marbellára hívták egy étterem beindításában kérték a segítségét, és az eredeti terv szerint 3 hónapig maradt volna kint. A spanyol életérzés azonban a hatalmába kerítette, és a 3 hónapból 1,5 éves kint tartózkodás lett. Persze nem egyedül költözött ki: felesége és 3 fiúk is vele tartottak.

A most 45 éves sztárséf azóta hazaköltözött, de a könnyed és latinos életérzést, amit a spanyoloknál tapasztalt, magával hozta Magyarországra. Indított egy vlogot is, aminek a célja, hogy a gasztronómia segítségével kimozdítson a stresszes mindennapokból, és átadja azt a tudást, amit a séf az évtizedek alatt megszerzett – legalábbis annak egy részét.

A videócsatornán sok olyan tippet ad a séf, amit a hétköznapi életben akkor is használhatunk, ha nem vagyunk konyhai zsenik, de nyitottak vagyunk az újdonságokra. Emellett a vlog nézőivel különböző főzési trükköket is megoszt, és nagy hangsúlyt fektet az egészséges étkezésre, valamint arra, hogy tudatosan főzzünk, minőségi alapanyagokból. A legfrissebb hír a sztárséffel kapcsolatban az, hogy újra láthatjuk a képernyőn is: a Life TV-n kapott saját főzőműsort.

Szerinted is sármosabb most?Fotó: RTL Klub/Sajtóklub és Instagram/Lazarchef

Szerinted is sármosabb most? (Fotó: RTL Klub/Sajtóklub és Instagram/Lazarchef)

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top