Fitt ázsiai pirított tészta – így készítsd, ha diétázol!

G.P. | 2022. Május 11.
Ha szereted az ázsiai ízvilágot és a tésztaételeket, de éppen diétázol, akkor sem kell lemondanod a pirított tésztáról! Mutatjuk, hogyan készítheted el diétásan.

Nyárra formába akarsz lendülni, de imádod az ázsiai tésztaételeket? Most egy olyan receptet hoztunk, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!

Diétás ázsiai pirított tészta

Az ázsiai ételek fűszeresek, elképesztő gyorsan elkészülnek és laktatók. Tény, hogy a tésztaételek nem a legdiétásabbak, de nem lehetetlen vállalkozás úgy elkészíteni, hogy a diétádba is be tudd illeszteni.

Pillanatok alatt elkészül! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az ázsiai ételekre jellemző, hogy az előkészületek több időt vesznek igénybe, mint maga az étel elkészítése – ennél a receptnél sem lesz másként. A húst vágd csíkokra vagy kockára, majd tedd egy tálba, és locsold meg 1 evőkanál szójaszósszal, és fekete rizsecettel. A paprikát, a sárgarépát, a cukkinit és a káposztát vágd egészen vékony szeletekre, a gyömbért apró kockákra, a tésztát pedig tedd fel főni egy lábasban, és főzd al dentére.

Most fogd a serpenyőt – ha van wokod, az a legjobb –, és forrósíts fel benne 2 evőkanál olívaolajat, és dobd rá a húst. Sózd, borsozd, pirítsd egy kicsit, majd ha kicsit már megpirult, mehetnek bele a zöldségek. Rövid ideig pirítsd őket, arra ügyelve, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ezután öntsd az egészet egy tálba, és a tojást öntsd bele a serpenyőbe, majd süsd meg úgy, hogy ne maradjon egyben a tojás. 

Most öntsd bele a tésztát, rá a szójaszószt, a rizsszószt és a chilit, pirítsd néhány percig, végül öntsd vissza a serpenyőbe a húsos zöldségkeveréket is, és adj nekik 5 perc pirulási időt. Természetesen, a húst ellenőrizd, hogy megfelelően átsült-e. Ez után már csak annyi dolgod van, hogy tálalod, és nagy elégedettséggel megeszed. Ez a tésztaétel vacsorára és ebédre is tökéletes, bármelyik napszakban nagyon jól fog esni!

Főzz velünk tovább! 

Exit mobile version