nlc.hu
Gasztro

Milliós sajtlopás Hollandiában

Milliókat érő sajtokat loptak Hollandiában

Minden jel arra utal, hogy profi sajttolvajok lopták el az összesen 7,6 millió forintot érő sajtokorongokat.
Sajtkorongok a polcon egy kamrában

A hollandok igazi sajtrajongók, néhányan azonban a törvényes kereteken túl is megmutatták a sajtok iránti szenvedélyüket: egy finjaarti gazda sajtkészletét alaposan megdézsmálták a tolvajok – vette észre a FoodAndWine cikkét a Magyar Konyha.

A farmer éppen a reggeli fejéshez készült, amikor észrevette, hogy üresek a sajtpolcai.

Hatvan darab, egyenként 10 kilós sajtkorongot loptak el tőle, amelyek összértéke átszámítva nagyjából 7,6 millió forint.

A gazdálkodó házaspár nem érti, hogy miért éppen őket szemelték ki a tolvajok. Ám minden jel arra mutat, hogy nem amatőrök műve volt a profi módon kivitelezett lopás. Emiatt aggódnak más sajtkészítők is.

Az ellopott sajtokat a tolvajok nem fogják tudni egészben eladni, mert minden egyes holland sajt kérgére rányomnak egy egyedi azonosítót tartalmazó pecsétét. Feldarabolva viszont senki sem fogja tudni megmondani, honnan való a sajt.

Korábban Angliában loptak el 40 kiló díjnyertes cheddar sajtot, egy brit város egyik boltjában pedig lezárt dobozban árulják a sajtokat, mert a növekvő árak miatt egyre többen küzdenek a megélhetéssel.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Pixo Mixo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top