nlc.hu
Gasztro

Megbüntették, mert túl drágán adta a kávét

Ezer euróra büntettek egy olasz kávézót, mert túl drágán adta a koffeinmentes kávét

Olaszországban a presszókávé meglehetősen olcsó, sok helyen egy euró körüli áron is ihatunk már. Amikor egy vendégtől Firenzében a koffeinmentes változatért két eurót kértek, azonnal feljelentette a kávézót.

Dühös vendég hívta ki a firenzei rendőrséget, miután úgy érezte, indokolatlanul sok pénzt kértek tőle a presszókávéjáért. A két euró egy koffeinmentes eszpresszóért Olaszországban valóban borsos ár, de a kávézó az ezereurós büntetést aztán nem az árazásért kapta, hanem azért, mert ezt az árat sehol nem tüntették fel, a vendégüket rendeléskor semmilyen formában nem tájékoztatták róla – írja a Euronews.

Kávéfőzés

Kávéfőző működés közben (Fotó: Pixabay)

A bár tulajdonosa azt mondta, kifizeti a bírságot, de bírálta a törvényt és azzal védekezett, hogy az áraikat egy digitális étlapon tüntetik fel. Az árat pedig azzal próbálta megvédeni, hogy a kávéikat a baristák nagy gonddal készítik el, és a szóban forgó kávé igazán minőségi volt, egy mexikói ültetvényről származott. A Ditta Artigianale kávézó a toszkán városban ismert helynek számít, több kávéversenyt is nyertek már, ám ez nem hatotta meg a dühös vevőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top