Idén is a tatai Platán Gourmet érdemelte ki az Év Vidéki Étterme díjat az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauztól.
A Dining Guide közleménye szerint a Platán Gourmet étterem egyértelműen egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork koncepcióját elkerülve, inkább a nagyvárosi kozmopolita gondolkodásmódot képviseli.
A 10 és 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyaghasználata rendkívül változatos, a választék részét képzik többek között a tengeri halak, a langusztino, a borjú bríz, a galamb. Az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós gasztronómiai gondolkodását, világát tükrözi.
Top 10 vidéki étterem az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauza szerint:
- Platán Gourmet Étterem
- 42 Restaurant&Bar
- Clarisse
- Anyukám Mondta
- Pajta
- Sauska 48
- Platán Bisztró
- Kistücsök Étterem
- Kreinbacher Birtok
- Mór24
(Kiemelt kép: Instagram/platan_gourmet)