Gasztro

Friss toplista: ez most a 10 legjobb magyar vidéki étterem

Megjelent a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz legújabb száma, amely több tematika alapján gyűjti és pontozza az éttermeket. Ezúttal is elkészült a vidéki lista: mutatjuk, hova menjetek ebédelni és vacsorázni a fővároson túl.

A listáiról is ismert neves gasztromagazin idén is több szempont szerint értékelte a magyar éttermeket. Köztük elkészült a friss, tematikus válogatásban a legjobb vidéki éttermek rangsora. Mutatjuk mi is a Hellovidék alapján:

1. Anyukám mondta (Encs)

A borsodi kisváros étterme most is a toplista első helyén végzett, nemcsak ebben a kategóriában, hanem a legjobb családi éttermek közt is győzelmet aratott. Amit itt érdemes enni/inni a Dining Guide szerint: rántott hús, malacfül, házilag savanyított zöldségek és saját készítésű szörpök.

2. Platán (Tata)

Az étterem idén is tartja dobogós helyét, ahol a vendégek a tatai tó partján, festői környezetben kóstolhatnak például olyan különlegességeket mint a Wagyu-steak vagy a Szent Jakab-kagyló, miközben első osztályú rántott mangalica és kacsacomb is szerepel az étlapon. A gasztromagazin szerint a desszerteket is érdemes kipróbálni.

3. Kistücsök (Balatonszemes)

A balatoni étteremnek szintén bérelt helye van a listán, amit a gasztroforradalom kirobbanása óta a legrégibb és leghíresebb étteremnek tartanak a Dining Guide munkatársai, akik a hely kortárs magyar konyha jellegét emelik ki. A Kistücsök ráadásul kiválóan bemutatja a térség gasztronómiai értékeit és folyamatosan foglalkoztatja a környékbeli termelőket.

4. Sauska 48 (Villány)

Egy helyet ugrott előre 2019 óta Villány fine dining központja, ahol az étlap alapvetően a szezont követi, szintén a helyi erőkre épít, miközben a Sauska borászat tokaji és villányi borai kísérik az ételeket.

5. Pajta (Őriszentpéter)

Az Őrség jellegzetes alapanyagait mind felvonultatja a Pajta étlapja, beleértve a tökmagolajat, a tökféléket, a hajdinát, a homoktövist és a vadhúsokat, de olyan ritkábban elkészített halféléket is kínálnak a vendégeknek, mint a csuka vagy a busa.

6. Bistro Sparhelt (Balatonfüred)

A tavaly is a 6. helyre sorolt bisztrót évek óta az Észak-Balaton legjobbjaként tartja számon az étteremkalauz, többek között modern felfogású magyar ételei és saját biokertészete miatt.

7. Macok Bisztró (Eger)

A Dining Guide az egri étteremnél a magyar konyhát, az ebédmenü és az esti hatfogásos degusztációs menü kedvező ár-érték arányát emelte ki.

8. Tannin Resto (Zalaegerszeg)

Az étteremkalauz szerint a Tannin nem csupán Zala, szinte az egész Dunántúl egyik legkiemelkedőbb gasztroélményével szolgál, főleg miután a hagyományos hozzávalók új értelmet nyernek a gourmet fogásokban a kerékrépától a csicsókáig, a lazacpisztrángtól a folyami rákon át a helyi vadhúsokig.

9. Lamareda (Győr)

A győri étterem eddig még nem szerepelt a listán, annak ellenére, hogy régóta a város lakóinak egyik megbízható, régi kedvence. Amit itt érdemes fogyasztani például: gulyás, pirítós csicsókával, paprikás szürkeharcsa, vajban borjú bécsi.

10. Ikon (Debrecen)

A magazin munkatársai itt ugyanúgy ajánlják a ramen levest, mint a gourmet hamburgert vagy az egész estés nyolcfogásos kóstoló menüsort.

További gasztroélvezetek az nlc.hu-n itt találsz, és még csak el sem kell utazni hozzá:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top