nlc.hu
Gasztro

Megbetegedések a szalmonellás Kinder csokitól

Kiderült, hányan lettek betegek a szalmonellás Kinder csokitól

Tizenhat országból jelentettek megbetegedéseket a Ferrero belgiumi üzemében gyártott szalmonellás Kinder csokoládék miatt.
Kinder csokoládé

Tizenhat országból több mint 300 ember betegedett meg a szalmonellával fertőzött Kinder csokoládék miatt – vette észre a Napi.hu a Food Safety News cikkét.

Összesen 324 esetet jelentettek. Az érintett országok között van: Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svájc, Svédország és az Egyesült Királyság. Kanada és az Egyesült Államok szintén érintett egy-egy beteggel.

A szalmonellás megbetegedések nagy részét – 109 esetet – az Egyesült Királyságból jelentették. Franciaországban 81, Belgiumban 64, Svájcban pedig 43 beteget regisztráltak.

Kétszáz embert kérdeztek ki, közülük 170-en számoltak be arról, hogy fogyasztottak a Ferrero belgiumi üzemében gyártott valamelyik Kinder csokoládéból. A legtöbb eset a 10 év alatti gyerekeket érintette, és a nők is nagyobb arányban kapták el, mint a férfiak. A betegek fele kórházi kezelésre szorult, de haláleset nem történt.

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy szalmonellafertőzés miatt számos Kinder terméket visszahívtak a boltokból. Kiderült, hogy a veszélyes csokik a belgiumi Arlonban található üzemben készültek, és Magyarországra is érkeztek belőlük. A Ferrero felfüggesztette a gyár működését, az ott készült termékeket pedig tételszámtól és lejárati időtől függetlenül visszahívta a forgalomból.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top