nlc.hu
Aktuális

Egy 3 éves kislány szalmonellás lett a Kinder tojástól

Egy édesanya beszámolója: szalmonellás lett a kislányom egy Kinder tojástól

Egy angol édesanya a visszahívott Kinder csokik miatt óvatosságra int mindenkit, a kislánya ugyanis szalmonellás lett egy Kinder tojástól, és életében nem volt még ilyen rosszul.
Félig kibontott Kinder tojás

Mi is megírtuk, hogy szalmonellafertőzés miatt számos Kinder terméket visszahívtak a boltokból. Kiderült, hogy a veszélyes csokik a belgiumi Arlonban található üzemben készültek, és Magyarországra is érkeztek belőlük. A Ferrero felfüggesztette a gyár működését, az ott készült termékeket pedig tételszámtól és lejárati időtől függetlenül visszahívta a forgalomból.

A brit egészségbiztosító adatai szerint Angliában 63 emberről – főként kisgyerekekről – tudnak, akik szalmonellával fertőződtek meg a csoki miatt. Egy édesanya a Facebookon számolt be arról, hogy a 3 éves kislánya is megbetegedett, nagyon rossz állapotba került egy Kinder Surprise csokitojás elfogyasztása miatt.

Charlotte Wingfield azt írta, hogy a Brooklyn-Mai nevű kislánya még soha nem volt ilyen rosszul, mióta múlt hétfőn elhozta az óvodából. Mivel előtte az anya beteg volt, először arra gondolt, hogy a kislánya is elkapta a betegséget. De a gyerek állapota rosszabbra fordult, a következő 24 órából 21-ben aludt, a láza pedig 39 fok fölé szökött.

A nő érezte, hogy nagyobb a baj egy kis megfázásnál, ezért beszélt a gyerekorvossal. Három nappal később kiderült, hogy szalmonellafertőzése van a gyereknek, amit valószínűleg a Kinder csokitojás okozott. Az anya azt írta, hogy Brooklyn-Mai négy nap alatt csupán 12-14 órát volt ébren, de amikor fent volt, akkor sem volt igazán ott.

Teljesen kifordult magából, élettelen volt a szeme, szívszorító volt látni, hogy az én általában virgonc, kalandvágyó és nagyon aktív kislányom az ellentéte lett annak, mint amilyen szokott lenni

– írta a bejegyzésben az édesanya.

A kislány azóta jobban van, a poszt közlésének napján azt írta az anya, hogy reggeltől délutánig már ébren volt a gyerek, újra játszik és visszatért az életkedve is.

(Mirror)

A szalmonellás Kinder csokik visszahívásával kapcsolatos aktuális információkat, illetve a visszahívott termékek részletes listáját megtalálod a Nébih honlapján valamint a Kinder oldalán.

(Kiemelt kép: Xose Bouzas / Hans Lucas via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top