nlc.hu
Gasztro

Száraz rántotta helyett mennyeit

Egy egyszerű mozdulatsor, és a rántottánk olyan lesz, mintha séf készítette volna

Ahány ház, annyi rántotta. Mindenkinek megvan a maga favoritja a készítési módokat illetően, az igazi fekete öveseknek akár többféle változat is a kezében van.
Friss tojásrántotta kenyéren reggelire

A recept videója cikkünk legvégén megtekinthető!

A két fő iskolát a klasszikus rántotta és az omlett jelenti, de ezen belül is ki-ki mennyire átsütve, hajtogatva vagy éppen összetörve szereti a tojást. Míg az omlett lepényszerűbb, és egy töretlen felületet képeznek a felvert tojások, addig a rántottában a tojásokat megtörjük a fakanállal, majd ízlés szerinti mértékben sütjük át.

Emlékeztek a tornádóomlettre? NLC videón örökítettük meg a próbálkozásainkat!

A tornádóomlett, mint annyi más őrület, Ázsiából szabadult az internetre, és egyszer csak igen sok konyhában bűvészkedtek a vállalkozókedvűek két evőpálcával a kezükben egy forró serpenyő felett. Ahogy az már csak a neten terjedő receptvideókkal lenni szokott, az eredeti felvételen légies könnyedséggel, egy elegáns mozdulattal készül el a mandalaszerűen szimmetrikus rántotta, míg otthon rendre mindenki kisebb közelharcot folytatott az evőpálcákkal. Nem volt ez másképp az NLC konyháján sem, íme a mi tornádóomlettünk.

Ígérjük, az alábbi rántottatrükk sokkal egyszerűbb!

Vannak, akik nem kedvelik, ha az omlett vagy a rántotta felületén a tojáson megmarad a kicsit „nyálkás””rész, sokan viszont éppen azt nem szeretik, ha keményebbre, esetleg szárazra sült a tojás. Utóbbiaknak hoztuk el ezt a receptvideót, amelynek készítője megmutatja, hogyan lehet meghagyni a rántotta lágy, remegős állagát is.

A recept olajjal is működik, nem csak vajjal, de tény, hogy vajjal még finomabb. Tojást, sót, borsot, serpenyőt és egy villát előkészíteni!

Teflon ügyek

A gyakorlott háziasszonyok szemét-fülét bánthatja a villa húzkodása a serpenyőben, de ne felejtsük el, hogy ez egy öntött vas serpenyő (és nem teflon), amiben lehet ilyet csinálni. Ha nem szeretnénk a teflonrétegen villát húzkodni, használjunk evőpálcikát vagy bármilyen, nem fém szerszámot.

A trükk lényege: játék a textúrákkal. Azt kell eltalálni, hogy a forró serpenyőn alul már megkapjon a tojásréteg, de felül még nyers maradjon, amikor belenyúlunk és megmozgatjuk.

Sok sikert!

@freshlysnapped

Ever wondered how restaurants make the perfect scrambled eggs? Here’s your answer! #scrambledeggs #fyp #asmr #asmrsounds #asmrvideo #asmrtiktoks #foodhack #scrambledegg #egghacks

♬ original sound – Jess Moses

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top