Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Színpompás luxusreggeli: sonkás-zöldséges tojásmuffin

Csináljunk úgy, mint a nagyok, és gondoljuk újra a hagyományos és megszokott ízeket. Ha a sztárséfeknek szabad, akkor nekünk is otthon, a konyhában. Így lesz a sima rántottából luxusreggeli.

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, még ha ezt sokan el is felejtik, ugyanakkor tény, hogy hétköznap ébredés után szinte senkinek sincs ideje komótosan reggelit csinálni, majd elfogyasztani azt. Örülünk, ha valami villámgyorsan elkészíthető harapnivalót összedobunk, ami pár órára elveszi a gyötrő éhségérzetet.

Deluxe reggeli

Éppen ezért legalább hétvégén vagy szabadnapokon kerítsünk rá időt és figyelmet, hogy valami igazán laktatót és egészségeset kreáljunk a reggelizőasztalra. Lehet ez egy trendi gyümölcsös, zabpelyhes Buddha-tál, esetleg zöldséges, felvágottas, ropogós kiflis klasszikus, de kedvencünk, a tojásrántotta is bármikor jöhet. Ha pedig erre esett választásunk, a sima tojásrántottát ezúttal öntsük új formába, és adjunk hozzá mindenféle színes finomságot, amit otthon találunk: kaliforniai paprikát, cukkinit, újhagymát, szalonnát vagy sonkát.

Tojásmuffin extrákkal

Hozzávalók:

  • ½ cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 4 tojás
  • 5 dkg sonka
  • 20 g burgonyakeményítő
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A cukkinit és a paprikát megmossuk, majd egészen apró kockákra felvágjuk.
  2. Ugyanígy felkockázzuk a sonkát is.
  3. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, a burgonyakeményítőt, majd habverővel csomómentesre keverjük.
  4. A tejes tojáshoz adjuk a reszelt sajtot, a felkockázott zöldségeket és sonkát, majd sóval és borssal ízesítjük.
  5. Szilikon muffinformákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Címlap

top