nlc.hu
Gasztro

Sófalat nyalogatnak a vendégek az étteremben

Ebben az étteremben a falat nyalogatják a vendégek

Az arizonai étterem vezetése arra biztatja a vendégeket, hogy nyalják meg a himalájai sóból készült falat.
Sófal az arizonai The Mission étteremben

A The Mission nevű étterem népszerű az arizonai Scottsdale-ben, ismertségét pedig főként annak köszönheti, hogy meg lehet nyalni a rózsaszínű himalájai sóból készült falat.

A bizarr hagyomány nem új keletű, már 17 éve létezik, ráadásul a vendégeknek nem kell titokban nyalogatniuk a falat, ugyanis az étterem vezetése kifejezetten bátorítja őket erre.

Állítólag az étterem vezető séfje hozatta a himalájai sótéglákat, hogy egy kicsit feldobja a hely atmoszféráját, és hogy egy különlegességet kínáljon a tequilát fogyasztó törzsvendégeknek: megnyalják a lime-ot, aztán a falat, majd jöhet az ital. Legalábbis ez volt az eredeti ötlet, ma már attól függetlenül nyalogatják a sófalat a vendégek, hogy isznak-e tequilát vagy sem.

Persze mindenkinek az jut eszébe, hogy a fal nyalogatása egyáltalán nem higiénikus, mindenféle kórt el lehet így kapni. Ám az étterem szerint a sónak van egy öntisztító, fertőtlenítő tulajdonsága, így csekély annak a kockázata, hogy valaki a falnyalogatás miatt megfertőződjön valamivel. És ha ez még nem lenne elég, a személyzet rendszeresen tisztítja a falat.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Facebook/The Mission)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top