nlc.hu
Gasztro

Zelenszkij könnyei nevű vodka jelent meg az orosz boltokban

Zelenszkij könnyei nevű vodkát dobtak piacra az oroszok

Az orosz piacon nagy hagyománya van annak, hogy államfőkről nevezzenek el vodkafajtákat. A sorba most az ukránok vezetője, Zelenszkij is becsatlakozott.
Zelenszkij könnyei

Egyelőre idehaza nem tudunk Orbán vagy Gyurcsány nevű pálinkáról, miközben az oroszoknak van Putyinka, Medvegyevka és Jelcinka fantázianevű vodkájuk is. Új termék az orosz boltok polcain a Zelenszkij könnyei, amire Matthew Luxmoore, a Wall Street Journal moszkvai és ukrajnai tudósítója hívta fel a figyelmet – szúrta ki a 444.

Zelenszkijről már neveztek el korábban vodkákat – és koktélt is -, találhatunk ilyet Svájcban, Németországban és Nagy-Britanniában is. Az első Zelenszkij vodka Svájcban született, egy Tobias Reichmuth nevű svájci vállalkozó dobta piacra egy Kijevből elmenekült divattervező ismerősének inspirációjára. A 20 eurós ital nyereségét, vagyis palackonként 5 eurót 2016-ig az ukrajnai szervezeteknek adományozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top