nlc.hu
Gasztro
Hagymakarikák sajtos ropogósan

Duplán finom hagymakarikák panírozás nélkül – főzőtudományt sem igényel

Egyenként kisütött, panírozott hagymakarikák helyett egy lisztmentes, minimális munkát igénylő recept. Jobb, mint a chips!

A frissen sütött hagymakarikák ropogós bundában… végtelen mennyiségű el tud fogyni belőle. Az elkészítésük azonban macerás. Egyenként bepanírozni a karikákat, a megfelelő ideig sütni őket, hogy szépen megemelkedjen a panír, de ne süljön túl. Az örök kihívás pedig, hogy ne csöpögjön belőle az olaj, ne nehezítse el a gyomrot.

Ez a formabontó recept könnyen a kedvenceink közé kerülhet, ugyanis van benne egy kis trükk: a bundázott hagymakarikák sajtos alternatívája liszt felhasználása és a panírozás időigényes lépései nélkül készül. Beletett munkára gyakorlatilag alig van szükség, és akinek ez szempont: liszt-, tojás- és cukormentes recept, ketogén diétába is beilleszthető.

Bunda helyett a rásütött sajtnak köszönhetően igazi ízbomba így a hagymakarika.

A tepsis sütésnek köszönhetően nem kell állni a serpenyő mellett sem, egy adag egyszerre kisül a sütőben anélkül, hogy felügyelnénk és fordítgatni kellene a karikákat.

A videó alatt szerepel a recept is:

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Keto ♡ Lowcarb ♡ Diet (@ketoforlove__) által megosztott bejegyzés

Szükségünk lesz egy minikuglófsütő tepsire. Ha nincs ilyenünk, egyszerű muffinformákban is süthetük.

Hozzávalók 6 sajtos hagymakarikához:
  • Egy nagy vöröshagyma
  • 30 dkg zsíros, félkemény sajt, pl. trappista, gouda, edami, tilsiti, óvári sajt vagy reszelhető mozzarella
  • Ízlés szerinti fűszerek: feketebors, Cayenne-bors, chilipehely, kömény
Mozzarella és a Gouda sajt lereszelve. Többféle sajtból

Egy sajt nem sajt: reszelhető mozzarella és a Gouda sajt mixe / Fotó: Mike Kemp, Getty Images

Elkészítése:
  • Reszeljünk sajtot nagylyukú reszelőn. Egy- vagy kétféle zsíros, félkemény sajt is jöhet.
  • Minden karikához kör alakban szórjunk egy réteg reszelt sajtot. Helyezzük rájuk a hagymakarikákat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  • Képezzünk egy újabb karikát a sajtrétegből, amivel befedjük a hagymakarikákat.
  • A minikuglófsütő segít megtartani a karika formát. Ha nincs ilyenünk, akár az ujjunkkal is elegyengethetjük a formát. Megeshet, hogy a sülés közben befolyik egy kis sajt, de ez az ízén mit sem fog változtatni!
  • Süssük 20 percen át 200 C fokos sütőben, hőlégkeverés mellett. A karikák piros, ropogós teteje jelzi, hogy elkészültünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top