nlc.hu
Gasztro

Éttermek zártak be a hőség miatt Angliában

Éttermek sora zárt be az óriási hőség miatt Angliában

Ki gondolta volna a Covid-okozta hosszú kényszerbezárások utáni, újra elnyert szabadságban, hogy önként döntenek majd vendéglátók az átmeneti bezárás mellett?

Nagy-Britanniában múlt héten vészhelyzetet hirdettek a közelgő hőség miatt, ami hét elejére meg is érkezett. A szigetország történetének első négyes szintű, azaz vörös riasztása hétfőn lépett életbe Anglia középső és déli részein. A Reuters beszámolója szerint a második világháború vége óta nem volt olyan elfoglalt napja a londoni tűzoltóságnak, mint a keddi. Kiszáradt, füves részek, lakóházak és egyéb létesítmények sora gyulladt ki a hőségben.

A 40 Celsius fokos, rekkenő hőség miatt pedig néhány napon át számos étterem és piaci vásárcsarnok nem látta értelmét, hogy kinyisson kedden és szerdán.

Mint a manchasteri The Manc is megírta, az alkalmazottak és a vásárlók számára egyaránt aggályos volt a tűző napra kimenni, ami ezúttal nemcsak a magas egészségügyi kockázatú csoportokra vonatkozott (várandósok, idősek, szívbetegek), hanem a teljes lakosságra nézve. Döntésük meghozatalában figyelembe vették azt is, hogy a konyhai személyzetnek forró berendezések között kell dolgoznia.

Folyómenti pub terasszal Oxfordban, Anglia

A River Pub terasza Oxfordban / Fotó: Education Images

Nottinghamben Nigel Garlick, a Kilpin Beer Cafe és a Junkyard Bottle Shop & Pour House tulajdonosa úgy vélekedett, hogy az alkalmazottaival szemben igazságtalan, ha ilyen extrém körülmények között kell dolgozniuk.

Más helyek úgy döntöttek, hogy nem zárnak be, hanem csökkentett nyitvatartással vagy megváltozott, egyszerűsített szolgáltatást nyújtanak.

Nem kell azonban Nagy-Britanniáig mennünk, hogy érzékeljük a nagy hőség hatására a mindennapi életünkben is jelentkező változásokat. Itthon július 26-ig meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást, a MÁV pedig arra kérte az utasokat, hogy csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe a vasúti szolgáltatásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top