Jöhet a paradicsomos mozzarella saláta nyári, bomba verziója?

Haranghy Orsi | 2022. Július 27.
A caprese saláta egész évben jó szolgálatot tesz, ha egy kis extrára vágyunk a hétköznapokban. A grillezett gyümölccsel feltuningolt nyári változatával az eltökélt salátakerülőket is lenyűgözhetjük.

Több olasz étel is a nemzeti trikolór színeiben tűnik fel, legyen az a pizza Margherita, a zöld-fehér-piros színű masnitészták vagy a caprese saláta. Utóbbiban a friss bazsalikomlevelek, a mozzarella és a paradicsom vonultatja fel egy tányéron az olasz zászló színeit.

A caprese salátát azok közül is sokan kedvelik, akiknek nem eledele a saláta, hiszen nem a salátalevelek, hanem a kellemes textúrájú mozzarella és az ízletes paradicsom meghatározó benne.

Gyümölcsöt a salátákba!

Ezt az egyszerű módszert mindenkinek szívesen ajánljuk, aki unalmasnak gondolja az alapsalátákat. Akár friss, akár aszalt gyümölcsökkel sokat dobhatunk egy tál salátán, ha megtaláljuk az ízharmóniákat. A gyümölcsök mennyiségével érdemes csínján bánnunk, hogy ne vigye el túlságosan édes irányba a salátánknak, hanem csak adjon egy kis csavart, egy kis pluszt az összhangba.

Őszibarack öntöttvas grillserpenyőben / Fotó: rudisill, Getty Images

A római saláta és az édeskömény örök kísérői a friss citrusfélék (pomelo, grapefruit, narancs). Az aszalt füge számos salátának jól áll, akár sonka vagy füstölt kacsamell párjaként is a zöld levelek mellett. Az őszibarack szintén klasszikus salátakomponens, ahogyan az alábbi, gyors, nyári receptben is.

Minél jobb minőségű – és nem gumiszerű – mozzarellával dolgozunk, annál finomabb lesz a salátánk. A bivalytejből Dél-Olaszországban készített Mozzarella di Bufala Campana jelenti a csúcsot.

A jó minőségű balzsamecet és mozzarella a kulcsa / Fotó: Pronina Marina, Getty Images

Caprese saláta grillezett barackkal

Hozzávalók (2 főre):

Paradicsom nélkül nem az igazi / Fotó: carlosdelacalle, Getty Images

Elkészítése:

Exit mobile version