nlc.hu
Gasztro

Ez a kenyér rákkeltő anyagot tartalmaz

Nébih: rákkeltő anyagot tartalmaz ez az extrudált kenyér

Az Abonett kft. visszahívta a forgalomból az egyik termékét, ugyanis határérték feletti aflatoxin-mennyiséget tartalmaz.

A Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal (Nébih) szerdán bejelentette, hogy a termék gyártója visszahívta az Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékét. A visszahívás a 100 grammos, 2023. augusztus 20-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik – írja a Blikk.

Extrudált kenyér

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A Nébih honlapján található ismertetés szerint az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. A már megvásárolt termékek visszaküldhetők az Abonett honlapján megadott címre, de a Spar és az Auchan üzletek is visszaveszik azt a vásárlás helyén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top