nlc.hu
Gasztro

Ördög Nóráék 200 forintos jégkockája

200 forintot számoltak fel egy darab jégkockáért Ördög Nóráék kisboltjában

A 200 forintos szóda így máris a duplájába került.

Plusz 200 forintot számláztak ki egy vendégnek Ördög Nóráék balatonakarattyai boltjában azért, mert jégkockát is két a szódájába – tudta meg a Blikk. A vendég a számlát látva kissé túlzásnak érezte, hogy így a 200 forintos szódavíz ára mindjárt a duplájára emelkedett.

Ördög Nóra a lap érdeklődésére úgy nyilatkozott: az üzlet munkatársai az ő tudta nélkül, hatáskörüket némiképp túllépve kezdték felszámolni a jégkockát olyankor, ha az ital alapból nem tartalmazta azt, mivel egyre gyakrabban fordult elő, hogy a vendégek extra adag jeget kértek az italaikba.

Ördög Nóra és Nánási Pál

Ördög Nóra és Nánási Pál (Fotó: Solwee)

„Ebben az esetben egy pohár szóda mellé kértek jeget, amely alapból is nagyon hideg, ezért nem szoktunk hozzá jégkockát felszolgálni, és nem is adjuk drágán. Ennek ellenére ez semmiképpen nem egy szerencsés gyakorlat, és intézkedtünk is, hogy ne így legyen. A szörpök, koktélok esetében a jégkocka alapösszetevő, és szerepel is a termék árában, nem külön számoljuk fel” – fogalmazott a tévés. Hozzátette azt is, hogy a mai energiaárak mellett a a jégkocka készítése, felszolgálása és tárolása sem filléres költség. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy azóta felvették a kapcsolatot a vendéggel és kárpótolták őt.

Ördög Nóra és Nánási Pál július elején egyébként a harmadik kisboltjukat is megnyitották, ezúttal Balatonfüreden. A közelmúltban azonban némi probléma akadt az üzlettel: leszedették velük a kirakatot díszítő matricákat, mivel azok nem feleltek meg a városképi előírásoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top