11 tipp, hogy tökéletesre sikerüljön a lasagne + egy isteni recept

nlc | 2022. Július 30.
Mit tegyél és mit ne, ha mindig garantáltan hibátlan lasagnét szeretnél? Mutatunk mindent, amit érdemes betartanod!

Tudtad, hogy ma tartják a lasagna-napot? Oké, a lasagna amúgy az egy darab lapos tésztát jelenti, a teljes összerakott ételt már többes számmal jelölik az olaszok, tehát valójában ez lasagne-nap lenne… De igen, az olaszok egyik legismertebb egytálételének is van saját ünnepnapja, és nyilván nem véletlenül: szinte mindegy, milyen változatban eszed, mindig isteni finom. Viszont amikor otthon futsz neki, akkor mégiscsak sok buktatóval kell szembenézned, hogy pontosan olyan legyen, mint az Emilia Romagna régióból elindult klasszikus. Lehet, hogy elázik a tészta, vagy épp túl kemény marad, esetleg a szósz nem lesz az igazi. Most viszont hoztunk néhány tippet és trükköt, amivel kikerülheted a potenciális hibákat és minden alkalommal tökéletes eredményt fogsz kapni!

A jó hozzávalóknál nincs fontosabb

Fotó: Malcolm P Chapman/Getty Images

Nem mindegy, hogyan állítod össze

A sütés trükkje

Fotó: mphillips007/Getty Images

Van, amivel nem érdemes vesződni

Jöhet egy szuper recept?

Ha a nápolyi verziót készítenéd el, akkor a hozzávalók között paradicsomszósz, mozarella, húsgolyó és ricotta szerepel. Liguria területének változatában a szószt a pesto váltja fel, míg Velence környékén a vörös cikória saláta

 

Most, hogy már tudod az apróságokat, amiktől tökéletes lesz a lasagne, hoztunk egy hagyományos, Emilia Romagnából származó receptet is – vagyis azt, amelyikkel az egész világon azonosítjuk a lasagnét –, hogy a gyakorlatban is kipróbálhasd a tudást.

Hozzávalók

Fotó: Creativ Studio Heinemann/Getty Images

Elkészítés

  1. Az apróra vágott zöldségeket olajon, rozmaringgal pirítsd meg, majd add hozzá a húst a borral elkeverve. Mehet hozzá a paradicsompüré, sózd, borsozd, majd lassú tűzön főzd 80 percig.
  2. A tepsit kend meg egy kis besamellel, erre helyezd rá a tésztalapokat, kend meg egy réteg húsmártással és egy réteg besamellel. Ismételd meg a műveletet, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
  3. Szórd meg a tetejét a sajttal, és mehet a sütőbe körülbelül 45 percre.

Forrás: AllRecipes, La Cucina Italiana, Buonissimo

Exit mobile version