nlc.hu
Gasztro

Kukorica mikrózása

Tökéletes lesz a kukorica főzés nélkül is

Ha nyár, akkor a kukorica nem hiányozhat a repertoárból, ezzel a trükkel pedig még a tűzhelyet sem kell beizzítani.

Az ország nyári nemzeti népétele a lángos és hekk mellett a főtt kukorica, amit jó eséllyel minden valamirevaló strandon megtalálsz, de akár otthon is elkészíthetsz, már ha érzel magadban elég erőt ahhoz, hogy az amúgy is 30 fokosra melegedett lakásban még nekiállj főzőcskézni. Szerencsére van egy másik alternatíva is, amivel időt és energiát spórolhatsz, és még csak a tűzhely mellé sem kell ezért állni. 

Egy TikTok videó szerint elég, ha a kukoricát néhány percre beteszed a mikróba, majd félidőnél leállítod és átfordítod a túloldalára. Ezzel nemcsak, hogy teljesen megfő és ehetővé válik, de a csuhét is sokkal egyszerűbb lehúzni róla, mint még friss állapotban. 

A trükk nem kacsa, tényleg működik és még csak ízbeli különbséget sem jelent a két elkészítési mód között. Az már csak hab a tortán, hogy a tápanyagértékéből sem veszít így a zöldség.  

Tehát akkor vegyük lépésről-lépésre: 

  • A kukorica héját alaposan mosd meg és töröld szárazra.
  • Tedd be a mikróba 1000 watton 3-4 percre. Értelemszerűen, ha a mikród nem bír ennyit, akkor kisebb fokozaton 5-6 perc is kell neki.
  • 2 percnél állítsd le a gépet, fordítsd át a zöldségeket. 
  • Végül a második félidő lejárta után vedd ki őket. Vágd le a két végét és egyszerűen csak told ki a kukoricákat a bundájukból.  
  • Jöhet rá a só és már tálalhatod is! 
Kukorica

(Fotó: Getty Images)

Egy másik videó szerint egyébként az is működik, ha egy mikrózható, hőálló edénybe kevés vizet teszel, abba helyezed a kukoricákat bele és így indítod el a 4 percet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top