nlc.hu
Gasztro

Elképesztő árak: 3000 forintba kerül egy darab lángos a Palatinuson

Elképesztő árak: 3000 forintba kerül egy darab lángos a Palatinuson

A hagyományos sajtos-tejfölös ára 2500 forint, a sima, feltét nélküli pedig 1500 forintba kerül.
Lángost sütnek egy büfében.

A Blikk írt arról a büféről, amely a Palatinuson árulja csillagászati áron, 3000 forintért a lángosát. A lap azt írja, hogy a közelmúltban beszéltek balatoni árusokkal, a mozgó büfében a sima lángos körülbelül 600 forintba (a feltétek plusz 50 Ft-ba) kerülnek, igaz, a parton 1300-at is elkérhetnek érte. A fővárosban, mondjuk a piacon, vagy a mozgó árusítóhelyeken 600-700 forint az ár, a hónap elején, a különböző majálisokon 700 Ft-ot kértek a feltét nélküli ételért.

Miklós Noémi és Horváth Sándor, a Palatinuson található Grabovsky Büfé üzemeltetői hosszasan sorolták, miért emelték meg ennyire az árakat.

Noémi az olaj és a benzin árak emelkedésével érvelt és azzal, hogy egy helyen egyszerre csak 10 liter olajat és 10 kilogramm lisztet vehetnek meg, pedig ennek a többszörösére van szükségük a büféinkben. Így több helyre kell elmennie, ezért sokat költ üzemanyagra is, mondta. Erre jön még a: 

  • a minőségi sajt: 3000 forint/kg,
  • a gázpalack 4000-ről 7000 forintra emelkedett (két napra elég),
  • a villanyáramért is a korábbi tarifa csaknem háromszorosát fizetik, és erre jön még rá a magas bérleti díj,
  • Turul-díjas ételt kap a pénzéért, amelynek a receptjét 70 évre levédették.

Azt mondják, hogy elérkezhet egy olyan pillanat is, ha az olaj mondjuk két-háromezer forintba kerülne, hogy le kellene állni a sütéssel, mert olyan árat kellene kérniük, amit a vendégek már nem fizetnének meg.

Ha inkább otthon ugranál neki, itt egy remek recept.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top