A forró nyári napokon az embernek semmi kedve a konyhában ácsorogni, pláne nem a hőséget árasztó főzőlap mellett. Ezért ilyenkor nyilván te is a hideg, gyorsan elkészíthető ételeket részesíted előnyben, azért pedig extra bónusz pont jár tőled, ha az elkészült kaja nem nehezít el, sőt kifejezetten felfrissít. Ebben a kategóriában a mi egyik nagy kedvencünk a gazpacho. Azonban a hideg spanyol leves is egy idő után unalmas tud lenni, ezért szeretjük, ha valamilyen izgalmas csavarral készíthetjük el.
Éppen ezért örültünk meg annyira Daphne Oz TikTok-videójának, amiben egy jalapeñós, görögdinnyés verzióját mutatta meg a gazpachónak. Gyorsan fel is kerestük az oldalát a pontos receptért, most pedig megosztjuk veled is.
@daphneoz I love a raw soup served on hot summer days ❄️🥳 and even better when it’s as easy at this one. I’ve added watermelon to the mix with sun-ripened tomatoes, which gives it an extra burst of sweetness and hydration, plus tons of cucumbers and a little pop of jalapeño 🥒🌶 #gazpacho #summertimerecipe #souprecipe #watermelongazpacho #jalapeno #fypシ #cookingtiktok #easyrecipe
Hozzávalók
- ½ vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 jalapeño (ha nem akarod, hogy túlságosan csípjen, távolítsd el a magokat)
- 6 érett paradicsom
- 2 bögre felkockázott görögdinnye
- 1 közepes kígyóuborka
- 2 kis gerezd fokhagyma
- ¼ bögre petrezselyemlevél (a szárát hagyd meg díszítésnek)
- 3 evőkanál mentalevél
- ¼ bögre olívaolaj
- 3 evőkanál vörösbor ecet
- 2 lime leve
- ½ bögre paradicsomlé
- só
Elkészítés
- Durván vágd fel a hagyma felét, a kaliforniai paprikát és a jalapeñót, és tedd őket a turmixgépbe.
- Add a felkockázott paradicsomot, uborkát, dinnyét, fokhagymát, zöldfűszereket, az olívaolajat, az ecetet, a lime levét és a paradicsomlevet a turmixban lévő zöldségekhez, és pürésítsd össze az egészet, amíg sima és bársonyos eredményt nem kapsz. Ízlés szerint sózd, illetve adj hozzá még savat, ha szükséges. Aztán fedd le, és tedd a hűtőbe fogyasztásig.
- Közben a petrezselyem szárát vágd apróra 1 evőkanálnyi mentával együtt. Kockázz fel egy kevés uborkát, keverd a fűszerekhez és tedd félre.
- Tálaláskor mérd ki a levest tányérokba, tegyél a tetejére egy nagy adagot az uborkás mixből a tetejére és locsold meg egy kevés olajjal. (Ha egy kis húsra is vágynál, a serrano sonkával nem lőhetsz mellé.)