nlc.hu
Gasztro
Görögdinnyés gazpacho recept

Ez a leves lesz az új, frissítő kedvenced!

A gazpacho igazi nyári klasszikus, de fogadjunk, hogy ebben a verzióban még nem kóstoltad.

A forró nyári napokon az embernek semmi kedve a konyhában ácsorogni, pláne nem a hőséget árasztó főzőlap mellett. Ezért ilyenkor nyilván te is a hideg, gyorsan elkészíthető ételeket részesíted előnyben, azért pedig extra bónusz pont jár tőled, ha az elkészült kaja nem nehezít el, sőt kifejezetten felfrissít. Ebben a kategóriában a mi egyik nagy kedvencünk a gazpacho. Azonban a hideg spanyol leves is egy idő után unalmas tud lenni, ezért szeretjük, ha valamilyen izgalmas csavarral készíthetjük el.

Éppen ezért örültünk meg annyira Daphne Oz TikTok-videójának, amiben egy jalapeñós, görögdinnyés verzióját mutatta meg a gazpachónak. Gyorsan fel is kerestük az oldalát a pontos receptért, most pedig megosztjuk veled is.

@daphneoz

I love a raw soup served on hot summer days ❄️🥳 and even better when it’s as easy at this one. I’ve added watermelon to the mix with sun-ripened tomatoes, which gives it an extra burst of sweetness and hydration, plus tons of cucumbers and a little pop of jalapeño 🥒🌶 #gazpacho #summertimerecipe #souprecipe #watermelongazpacho #jalapeno #fypシ #cookingtiktok #easyrecipe

♬ Lo-fi hip hop – BADMYTH

Hozzávalók

  • ½ vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 jalapeño (ha nem akarod, hogy túlságosan csípjen, távolítsd el a magokat)
  • 6 érett paradicsom
  • 2 bögre felkockázott görögdinnye
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • ¼ bögre petrezselyemlevél (a szárát hagyd meg díszítésnek)
  • 3 evőkanál mentalevél
  • ¼ bögre olívaolaj
  • 3 evőkanál vörösbor ecet
  • 2 lime leve
  • ½ bögre paradicsomlé
Görögdinnyés gazpacho recept

Fotó: LarisaBlinova/Getty Images

Elkészítés

  1. Durván vágd fel a hagyma felét, a kaliforniai paprikát és a jalapeñót, és tedd őket a turmixgépbe.
  2. Add a felkockázott paradicsomot, uborkát, dinnyét, fokhagymát, zöldfűszereket, az olívaolajat, az ecetet, a lime levét és a paradicsomlevet a turmixban lévő zöldségekhez, és pürésítsd össze az egészet, amíg sima és bársonyos eredményt nem kapsz. Ízlés szerint sózd, illetve adj hozzá még savat, ha szükséges. Aztán fedd le, és tedd a hűtőbe fogyasztásig.
  3. Közben a petrezselyem szárát vágd apróra 1 evőkanálnyi mentával együtt. Kockázz fel egy kevés uborkát, keverd a fűszerekhez és tedd félre.
  4. Tálaláskor mérd ki a levest tányérokba, tegyél a tetejére egy nagy adagot az uborkás mixből a tetejére és locsold meg egy kevés olajjal. (Ha egy kis húsra is vágynál, a serrano sonkával nem lőhetsz mellé.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top