nlc.hu
Gasztro

Fehérjebevitel Nicole Kidman-módra

A nem túl gusztusos étel, aminek Nicole Kidman szálkásra kigyúrt alakját köszönheti

Nicole Kidman mindig is egy kicsit furcsa volt, és pont ezzel tűnik ki a hollywoodi Barbie-babák közül. Most éppen eszement módon kigyúrta magát. De milyen étkezés állhat a szálkás izmok mögött?

A kaméleonnak is nevezett Nicole Kidman megjelenésével újra és újra felhívja magára a figyelmet. Éveken át a túlzásba vitt botox- és egyéb fiatalítókezelései adták a témát. A most 55 éves hollywoodi színésznő új fotói tanúsága szerint azonban eszméletlenül kigyúrta magát, olyan szálkásra, akár egy profi fitneszmodell.

„Nicole Kidmant, a tökéletes ikont ünnepeljük” – írja a Perfect magazin, amelynek új fotói bejárták a sajtót.

Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, vajon mit ehet a híresség, aki ennyi idősen izmosabb, mint valaha? Bár Nicole Kidman napi menüjét nem ismerjük, 2018-ban kamerák előtt mesélt róla, sőt be is mutatta egy különös étkezési szokását. A Vanity Fair magazin kérdése az volt a sztárokhoz, mi a titkos képességük. Nicole Kidman válasza erre az volt, hogy ízeltlábúakat eszik, amit egy élő (!) lepkehernyó elfogyasztásával azonnal demonstrált is.

Az ausztrál-amerikai származású színésznő a Vanity Fair Secret Talent Theatre videójában

huncut pillantások kíséretében kimaxolja a róla kialakult képet: hűvös elegancia, színpadias díszletek és a kissé bizarr falatozás.

Az első fogás a dohánylepkehernyója élve. A második szintén élő lisztkukac, majd sült tücsök, végül sült szöcske következett. Az igen stílusosan pálcikával falatozott élő rovarokat különlegesnek, nedvesnek és rágósnak írta le, hozzátéve azt is:

„Csak egy kis mellékes megjegyzés. A világon kétmilliárd ember eszik bogarakat, és én is közéjük tartozom.”

A színésznő a hírek szerint a 80/20 diétát követi, ami annyit jelent, hogy 80%-ban egészséges ételeket eszik, 20%-ban viszont enged a csábításnak, és egészségtelen ételeket is megenged magának. A napokban megjelent, kipattintott képek alapján akadnak kétségeink a 20% „bűnözés” kapcsán, ám legyen.

Nicole Kidman az Oscar-díjátadón

Nicole Kidman március végén a 94. Oscar-díjátadó ünnepségen / Fotó: Jeff Kravitz, Getty Images

Az biztos, hogy Kidman imád sportolni, előszeretettel oszt még képeket, amiken túrázik, síel vagy lovagol, de a spinning, jóga és futás is a kedvenc mozgásformái közé tartozik. A színésznő korábban a Los Angeles Timesnak adott interjújában osztotta meg fitnesztippjeit, és kifejtette: „a változatosság a legjobb módszer [a fittség elérésére]”. Hozzátette: „ha azt hiszed, hogy életed hátralévő részében minden reggel felkelsz, és öt mérföldet futsz, azt egy hét után úgyis megunod, és a szundi gombot fogod megnyomni”.

Tény, hogy az ízeltlábúak szuperegészséges fehérjeforrást jelentenek. Egy másik szupersztár, Angelina Jolie is mesélt már arról, hogy előszeretettel rágcsálnak a gyerekekkel rovarokból készült chips-eket. Az ízeltlábúak fogyasztását egyébként a jövőben nem fenntartható húsipar zöld alternatívájaként tartják számon, a rovarok étkezési célú tenyésztése ugyanis összehasonlíthatatlanul kisebb terhet ró a környezetre, mint a szárnyas és négylábú állatoké.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top