nlc.hu
Gasztro

Lopásgátlót tesz a Spar a csomagolt párizsiba

Lopásgátlót tesz a Spar a csomagolt párizsiba

A lopásgátlóval korábban jellemzően a nagyobb értékű árukat védték. Ezek szerint az inflációnak köszönhetően eljutottunk oda, hogy már a párizsi is nagy értéket képvisel.

Az élelmiszerboltokban jellemzően a nagy értékű alkoholos italokon láthatunk lopásgátlót, de úgy fest, hogy a Spar vagy szakított ezzel a gyakorlattal, vagy csak az egyik boltjuk valamelyik dolgozója „viccelte meg” az egyik vásárlóját. Legalábbis erről tanúskodik az olvasói fotó, amit a Népszava mutatott be.

Bevásárlókocsik

Képünk illusztráció (fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

A képen egy csemegepultnál vásárolt sertéspárizsi csomagolásának belsejében rejtették a lopásgátlót. A felháborodott olvasó megérti, hogy a jelenlegi helyzetben növekszik a megélhetési bűnözés és a boltnak is védekezni kell ellene, az azonban felháborítja, hogy a fémbetétes műanyagot a csomagolásba rakták, így annak súlyát is ő fizette meg a pénztárnál. Nem meglepő, hogy a rekordokat döntögető infláció miatt a vevők már olyan termékeket is lopni kezdtek, melyeknél ez korábban egyáltalán nem volt jellemző. Romániában már korábban megfigyelhető volt a jelenség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top