nlc.hu
Gasztro

Lopásgátló került a párizsira a Spar üzleteiben

Lopásgátló került a párizsira a Spar üzleteiben

Így védik az árut a szervezett bolti lopásoktól.
párizsi

A Spar üzleteiben már a párizsi papírjára is lopásgátló chip került, hogy így előzzék meg a bolti „szarkákat” – írta meg a 24.hu egy olvasói levél alapján. A szemfüles olvasó egy képet is mellékelt a csomagolópapírra ragasztott chipről.

A híroldal ezután megkereste a Spar az üggyel kapcsolatban, amire Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője válaszolt. Bár az áruvédelmi szabályzatuk nem nyilvános, ezért az azzal kapcsolatos kérdésekre nem tudott válaszolni, a szakember elmondta, hogy az elmúlt időszakban a nehéz gazdasági helyzet miatt megszaporodott a volti lopások és lopási kísérletek száma. 

A szóvivő azt is hozzátette, hogy ezek nagy része már nem egyszerű élelmiszerlopás, hanem szervezett, sorozatos továbbértékesítési célú eltulajdonítás.

Maczelka szerink egyre gyakoribb jelenség, hogy az üzleteikbe nem vásárlási szándékkal érkező személyek célzottan készítenek össze „csomagokat” és kísérlik meg azok eltulajdonítását. Az égetett szeszek, az édességek, de a vegyi áru termékek is a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába sorolhatók.

A Spar boltjai hosszú ideje rendelkeznek fejlett vagyonvédelmi biztonsági kamerarendszerekkel. Az esetek túlnyomó többségében az elkövetőkről jó minőségű kamerafelvétel készül, amely a rendőrség munkáját nagyban támogatja a feljelentést követő nyomozás és eljárás ideje alatt – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top