nlc.hu
Gasztro

Szedd magad és Vedd magad szilvalelőhelyek

Szilvát olcsón: „Szedd magad szilva”-kertek szeptember második felében

Szeptember második felében ezeken a helyeken szedhetjük vagy vásárolhatjuk termelői áron a jó magyar szilvát, de a bejegyzett kerteken kívül érdemes körbekérdezni a környékünkön is!

A hazai szilva kilónkénti ára a boltokban jelenleg 600 forint körül alakul, bár hipermarketek ajánlatában fellelhető már kicsivel olcsóbban is. Ringlót 700-800 forint közötti áron találtunk.

A Szedd magad akciók mellett számos érv szól az alacsonyabb ár mellett is. Közös családi, baráti program lehet a jó levegőn, és egy kis hasznos testmozgás, amihez a vénasszonyok nyara adja a kellemes, szép időt, az esőzések nyomán felélénkült, újra buja természetben. Kortól függetlenül mindenkinek ajánlott ez a fajta időtöltés: kapcsolódás a földdel, a természettel.

Megtapasztalhatjuk, mennyivel másképpen viszonyulunk az élelmiszerhez, amit műanyag csomagolásban emelünk le sietve egy boltban, és amit mi magunk szüretelünk le.

Idén több nagy Szedd magad szilvakert is zárva tart, amelyek fagykár miatt ki sem tudtak nyitni. A szüreti szezon augusztus és szeptember, de ezen a héten vagy a hónap végéig szerte az országban nyitva tartanak még a gyümölcsösök. Íme, az ajánlónk, de a Gyümölcsvadász gyűjtőoldalon bejegyzett kerteken kívül érdemes körbekérdezni a környékünkön, hogy milyen lehetőségek adódnak.

Szilvaszüret

Szedni jó, fogni jó, enni jó / Fotó: Stockcrafter Getty Images

A gyümölcsösök gazdái azt kérik, hogy hozzunk magunkkal kosarat vagy ládát a szilvának. Rendszerint a helyszínen is lehet vásárolni, ez értelemszerűen pluszköltséggel jár.

Pomázon két helyszínen

2022. szeptember 15-ig
Bejelentkezés a Breier Farmra nem szükséges, a Piliskert Kft.-hez erősen ajánlott!

Zsámbék-Tök

2022. szeptember 18-ig
Ára: 300 Ft/kg
Bejelentkezés nem szükséges!
Szedhető még őszibarack, nektarin 300 Ft/kg áron.
Hűtve előre leszedett szilva is vásárolható 350-450 Ft/kg-os árkategóriákban.
Cím: 2073 Tök, Tök-Újmajor hűtőház
Nyitvatartás: Mindennap 08:00-16:30 (hétvégén is)

Abony, Makai Farm

2022. szeptember 28-ig
Ára: 80-120 Ft/kg
Bejelentkezés erősen ajánlott!
Nagy mennyiségű gyümölcs áll rendelkezésre friss fogyasztásra, továbbá lekvárnak, cefrének való szilva is rendelkezésre áll.
További információk itt elérhetők!

Kecel

2022. szeptember 28-ig
Bejelentkezés ajánlott!

További Szedd maga szilva-lelőhelyek, ahol telefonon érdeklődjünk a lehetőségekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top