nlc.hu
Gasztro

266 különböző ízű tejturmixot kínál egy arizonai étkezde

266 különböző ízű tejturmixot kínál egy arizonai étkezde

A Snow Cap nevű hely elképesztően bő választékával bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A bőség zavara egészen új értelmet nyer azoknak, akik felkeresik Arizonában a Delgadillo’s Snow Cap nevű fagylaltozót. A hely tulajdonosai ugyanis szívügyüknek érzik, hogy mindenkinek tudjanak olyan tejturmixot kínálni, ami a leginkább a fogára való, s így nem kevesebb, mint 266 különböző íz közül válogathat a vendég – írta meg az UPI.

Delgadillo's Snow Cap fagyizó.

Fotó: Facebook / Delgadillo’s Snow Cap

Az étkezdét Juan és Mary Delgadillo hozta létre 1953-ban a híres 66-os főút mentén, és ma az ő gyermekeik működtetik tovább a helyet. A család azt a célt tűzte ki magának, hogy megdöntik a legtöbb ízű, kiállított tejturmix kategóriában eddig felállított Guinness-rekordot és ez sikerült is nekik. A személyzet és tulajdonosok ugyanis közösen a kínálatukban szereplő, több mint 250 különböző turmixot elkészítették egy óra és 15 perc alatt.

Az ízek közt szerepelnek hagyományos és igen szokatlan verziók is. Ilyen például mogyoróvaj és hagymakarika, a banán és chili, illetve a narancs és hamburger kombinációk.

A Guinness-rekordok és azon belül a kifejezetten gasztronómiai jellegű csúcsok körében mindig vannak izgalmas fejlemények. Tavaly szeptemberben például Guinness-rekorder lett a legendás lendvai gulyás is. Egy hatfős szakácscsapat ugyanis elkészítette világ legnagyobb, 1801 kilogrammos bográcsát, azaz hagyományos egytálételét a muravidéki városban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top