Bevált trükk: ezt tedd, hogy ne repedjen meg a sütemény teteje!

nlc | 2022. Szeptember 18.
Van az úgy, hogy bármennyire is igyekszünk, a süteményünk teteje megreped. Most hoztunk egy trükköt, mit tehetsz.

A probléma a kenyérformában sütött tészták esetében a leggyakoribb. Ezek a sütemények, gyors kevert kenyerek és piskóták hajlamosak megrepedni a sülés folyamata alatt. A növekvő térfogat és az elpárolgó nedvesség is okozza ezt.

(Fotó: Getty Images/Fotografía de eLuVe)

Mit tehetünk?

Miután beleöntöttük a kikevert masszát a sütőformába, kenjük be olvasztott vajjal egy vajazó kést, és húzzuk végig a sütemény közepén, egy egyenes vonalban.

Mivel előre kijelöljük, szinte perforáljuk a tésztát, amikor elkezd megrepedni, nem véletlenszerűen teszi majd ezt, hanem az előre kijelölt vonalon – szúrta ki a Nosalty a trükköt.

Exit mobile version