nlc.hu
Gasztro

Magyar dolgozó lakott egy angol pizzázó fűtetlen pincéjében

Magyar dolgozó lakott egy angol pizzázó fűtetlen pincéjében

Magyar dolgozó lakott egy angliai pizzéria alatti fűtetlen és tűzveszélyes helyiségében. 

A nyugat-angliai Papa’s Pizza tulajdonosát 500 fontra (kb. 230 ezer forint) büntették, miután egy februári közegészségügyi ellenőrzésen kiderült: egy magyar férfi lakik az étterem pincéjében, írja a Hvg a  Leicestershire Live nyomán.

Pizzériában dolgozó

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Mint kiderült, a pince higiéniai állapota nem volt megfelelő, nincs fűtés, se tűzjelző, se megfelelő vészkijárat, de a tulaj nem csinált semmit, és meg se jelent a hatóság előtt.

Hiába figyelmeztették a hatóságok a pizzázó tulajdonosát, hogy a pince higiéniai állapota nem megfelelő, ráadásul sem fűtés, sem tűzjelző, sem megfelelő vészkijárat nincs a helyiségben, a tulaj nem változtatott a helyzeten, és meg sem jelent a hatóság előtt.

Az esetből bírósági ügy lett, a tulaj a tárgyaláson végül bűnösnek vallotta magát és elismerte, hogy ok nélkül szegte meg a hatósági előírásokat. Az 500 fontos büntetésen kívül ügyészi költségeket és pótdíjat is kiróttak rá, így összesen 1332 fontot (620 ezer forint) kell fizetnie.

A közegészségügyi ellenőrök októberben már mindent rendben találtak a helyen, de az étterem pincéje továbbra sem alkalmas szálláshelynek.

Ennél durvább volt az az eset, amikor a világvégére várva mintegy 10 évig élt egy pincében a világtól elzárva egy holland férfi hat gyermekével. A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top