nlc.hu
Gasztro

Meghalt Bábel István, a Pléh Csárda alapítója

Meghalt Bábel István, a Pléh Csárda alapítója, ahol akár 4,5 kilós rántott húst is lehetett kapni

Bábel István Pléh Csárdája ismert volt az óriási rántott húsairól.
Pléh Csárda

Múlt szerda reggel 67 éves korában meghalt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda alapítója – adta hírül a Facebookon az étterem. A Pléh Csárda híres volt a többkilós rántott húsairól, a családias ételeiről, illetve arról, hogy ennek ellenére náluk nem lehetett fél adagot kapni.

„Végső nyugalomra 2022. november 22-én 10:45-kor helyezzük, Kecskeméten a köztemetőben. Azok, akik szeretnék a kegyeletüket leróni, de a temetésre nem tudnak eljönni, ők megtehetik ezt a Pléh-Csárdában az erre kijelölt helyen. Az itt elhelyezett virágokat/koszorúkat eljuttatjuk a temetésre” – írják a posztban

Bábel István egy videójában azt mesélte, hogy 32 évig nem vett el a dolgozó emberektől borravalót, mert szerinte mindenki egyforma. Az adagok pedig azért akkorák, mert hozzájuk keményen dolgozó emberek járnak, akik éhesek.

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YSaD58cQpQE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top