nlc.hu
Gasztro

A maradékok sorsa A Konyhafőnökben

A Konyhafőnök: ez történik a rengeteg maradékkal

Kiderült, mi lesz a sorsa a versenyzők pultjain látható maradékoknak.

A Konyhafőnök és A Konyhafőnök VIP versenyzői temérdek alapanyagot használnak fel, ami aztán megmarad, de mégsem hever sokáig parlagon. Akár a műsor mottója is lehetne az újrahasznosítás. Mint a Fókusz riportjából kiderül: van, amit Fördős Zé előszeretettel elfogyaszt, de legtöbbször a maradékokat újra felhasználják a műsorban, vagy éppen a stábnak főznek belőle, de rendszeresen jut belőle rászoruló családoknak is.

A Konyhafőnök VIP,

Hajmásy Péter pulykájából is sok megmaradt a főzés után A Konyhafőnök VIP-ben – Fotó: Sajtószoba

Újrahasznosítjuk, méghozzá Zé-módszerrel: megeszem, ami kint van a pulton” – árulta el a műsorvezető.  Ám nem csak Fördős Zé bendőjébe kerül mindaz, amivel a versenyzők dolgoznak. A legtöbb maradék visszakerül eléjük, amit aztán újra felhasználnak a műsorban. “Egy csomó alapanyag kicsit átalakított formában újra visszakerül még a versenyzőkhöz. Például amikor egy egész disznóval dolgoznak a versenyzők, akkor egy kis darabka kikerül belőle, utána azonban szét lesz kapva kisebb elemekre, és a Piactéren ezeket a versenyzők újra meg fogják találni. Tehát mi nagyon-nagyon próbáljuk úgy összeállítani a feladatokat, hogy ezek az alapanyagok azért többször is bekerüljenek a Piactérre, többször bekerüljenek a pultra” – árulta el a műsorvezető.

A műsorban dolgozó kollégáknak is minden nap ebből készül a finom ebéd, ezt is Jocó, A Konyhafőnök előkészítő séfje készíti a stábtagoknak.

Amikor lejár valaminek a szavatossága vagy közel kerül ehhez a ponthoz, akkor jön a stábunk és Józsi séf. Ugyanis a stábnak a kajáját ebből biztosítjuk. És egyébként vannak olyan alapanyagok, amik jótékony célra, jótékony szervezetekhez kerülhetnek” – mondta el Fördős Zé.

Nem csak a stáb lakik jól a versenyzők által meghagyott húsokból és zöldségekből. A műsor arra is odafigyel, hogy jótékonykodjon. Így a konyháról heti rendszerességgel kerülnek el finomságok rászoruló emberekhez és családokhoz. Ebben egy helyi, 22. kerületi jótékonysági szervezet segít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top