nlc.hu
Gasztro

Csalók hirdettek nyereményjátékot a Spar nevében

Adathalászok a Spar nevében akarnak átverni

A cég jelezte, semmilyen nyereményjátékot nem hirdetett sem a Spar, sem pedig az Interspar!
Spar Facebook bejegyzéséről screenshot.

Úgy tűnik, az idei karácsonyi szezont sem ússzuk meg a csalók nélkül. Nemrég a Magyar Telekom figyelmeztetett, hogy a csomagküldős SMS-ekre mindenki nagyon figyeljen oda, most pedig a Spar Magyarország jelezte a Facebookon, hogy visszaélnek a cég nevével – írta meg a HVG.

Ismeretlenek a Spar nevében hirdetnek nyereményjátékot a közösségi oldalon, ahol különleges ajándéktáskát ígérnek azoknak, akik megosztják és kommentelik a posztjukat, illetve regisztráció után e-mail-címet kérnek. Ezt követően felveszik a regisztráltakkal a kapcsolatot további adatokért, hogy tőlük jelentős összegeket csaljanak ki.

A cég azonban Facebookon jelezte, semmilyen nyereményjátékot nem hirdetett sem a Spar, sem pedig az Interspar, így arra hívták fel a figyelmet, ne dőljenek be a csalóknak, és ne adják meg sem az adataikat, sem pedig a kártyaszámukat.

Karácsony környékén rendszerint megszaporodnak az online csalások. A minap Facebookon például valaki vagy valakik Novák Katalin államfő nevében ígértek 200 ezer forintos ajándékot azoknak, akik kommentet hagynak a bejegyzés alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top