Ezért reped szét a bejglink teteje: mutatjuk a megoldást!

nlc | 2022. December 12.
Tipikus sütési hiba, ha megreped vagy szét is nyílik a bejglink teteje. Íme, a szép, márványos tetejű bejgli titka.

A bejglisütéshez kell némi elszántság, különösen úgy, hogy lépten-nyomon vásárolhatunk is belőle, boltokban olcsóbban, finomabbakat cukrászdákban és éttermek ünnepi elviteles kínálatában. Mégis, aki sütött már saját bejglit, tudja, micsoda élmény. A nagy rohanásban sokszor nehezen jövő adventi ráhangolódásra is tökéletes lehet.

Két teljesen megegyező bejglireceptet aligha találunk, de az már ízlés dolga, hogy milyen tészta-töltelék aránnyal vagy éppen mazsolával szeretjük-e.

Három márványos, egy kirepedt / Fotó: acceptfoto, Getty Images

A repedésmentes bejgli titkai

Sorba vettük azokat a pontokat, ahol elronthatjuk a bejgli tetejét. A teljes receptért kattints ide, most pedig jöjjenek a típushibák.

Fotó: Nemes Nóra Dacota, Central Archív

A legfontosabb utolsó lépések ezután következnek. Lényeges, hogy

három rétegben kenjük meg a bejglik tetejét.

Jó sütést!

Exit mobile version