nlc.hu
Gasztro
Kávéreceptek, amelyek Párizs legendás kávéházaiba repítenek

Karácsonyi kávékülönlegességek, amelyek egészen Párizsig repítik az érzékeidet

A karácsony közeledtével, a téli időszak derekán már igazán jól esik egy csésze forró ital. Jöhetnek a kávékülönlegességek az erre az időszakra jellemző, testet-lelket melengető ízesítésekkel, fűszerekkel. Kipróbáltuk a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé szakértelméből született limitált kiadású kollekciót, és hoztunk három könnyen elkészíthető ünnepi italt. Helló crème brûlée macchiato, törökmogyorós latte és málnás-rózsás kávémocktail!

Crème brûlée ihletésű espresso macchiatoKarácsonyi kávékülönlegességek, amelyek egészen Párizsig repítenek

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)
  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávé
  • 3 g barna cukor
  • lime-héj
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsük el a tejhabot.
  2. Készítsünk egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávét egy csészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
  3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a crème brûlée jelleget.
  4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.

Pirított törökmogyorós latte macchiatoKarácsonyi kávékülönlegességek, amelyek egészen Párizsig repítenek

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 100 ml 1,5%-os tej
  • 10 ml agávészirup
  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
  • 10 g pirított törökmogyoró

Elkészítés

  1.  Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Tegyük az agávészirupot egy kávéscsésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd jöhet bele egy finom Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé.
  3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott, pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.

Málnás-rózsás kávémocktailKarácsonyi kávékülönlegességek, amelyek egészen Párizsig repítenek

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
  • 5 db 30 g-os jégkocka
  • 10 ml rózsaszirup
  • 90 ml szénsavas ásványvíz
  • 3 szem málna
  • 1 bio rózsaszirom

Elkészítés:

  1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
  2. Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.
  3. Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.
  4. Öntsük rá a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.

 

A kávékülönlegességek Vertuo kávékból is elkészíthetők, a pontos recepteket megtalálod a www.nespresso.com oldalon. Ha kipróbálnád Te is a limitált kiadású kollekciót, akkor a receptben szereplő alapanyagokat ITT beszerezheted.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top