Hasselback burgonya spenóttal
A burgonyán ársapka, és kétségtelenül a legelső gondolatunk, ha köretekről van szó. Van nála sokkal egészségesebb és vitamindúsabb zöldség, de kétségtelenül a magyar konyha egyik alapköve / Fotó: by Elena Botta, Getty Images
Fotó megosztása:
Rozmaringos sült édesburgonya
Az édesburgonya szintén barátságos, akár már 500 forintos kilónkénti áron kapható, és egyre népszerűbb itthon is sütve, főzve, pürésítve / Fotó: DronG, Getty Images
Fotó megosztása:
Akár háromféle hagyma is mehet bele: vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma. Francia hagymalaeves
A vöröshagyma sok száz étel alapja. Imádjuk a hagymás tört burgonyát és a hagymalevest is. Nincs háztartás hagyma nélkül. / Fotó: bonchan, Getty Images
Fotó megosztása:
Legjobb a jól megsült széle: sütőtök
Édes, sokoldalú és olcsó: a sütőtök nem csak a kisbabáknak lehet alapeledel / Fotó: istetiana, Getty Images
Fotó megosztása:
Sült cékla dióval és fetával
Gyerekkorunkban szinte csak savanyúságként találkoztunk vele, pedig a cékla jóval sokoldalúbb zöldség! És még mindig csak néhány száz forint kilója. / Fotó: Food style and photography, Getty Images
Fotó megosztása:
Mézes grillezett zsenge sárgarépa
Nyersen ropogtatva, a zsenge répákat grillezve, az öregebbek mehetnek a levesekbe, mártásokba. Sárgarépa egész évben! / Fotó: merc67, Getty Images
Fotó megosztása:
Karfiol besamelmártással
A karfiol épphogy felfért a listánkra, a közel-keleti konyhák divatba jöttével pedig trendibb, mint valaha, az egyben sült, égetett karfiol évek óta sztár / Fotó: Cris Cantón, Getty Images
Fotó megosztása:
Párolt lilakáposzta – nem csak karácsonykor
Nyersen salátába, párolva, levesbe főzve: a lilakáposzta ne csak a gyrosokban legyen alapzöldség! / Fotó: SimpleImages, Getty Images
Fotó megosztása:
Coleslaw saláta, a hamburgerek állandó kísérője
A fagytűrő fejes káposzta igazi téli vitaminraktár: kinek a paradicsomos káposzta, kinek a coleslaw / Fotó: Janna Danilova, GettyImages
Fotó megosztása:
Kelkáposzta-főzelék
Állítólag megosztó, pedig milyen finom: kelkáposzta, akár frankfurti levesbe, akár főzelékbe / Simon Gábor, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Sokan azért szeretik, mert nem puffaszt: kínai kel
Kínai kel, pak choi, bok choi – ugyanazt értjük alatta. Távol-keleti ételek zöldje, amiből kiváló salátát készíthetünk a vasárnapi rántott hús mellé is / Fotó: Tom Baker, Getty Images
Fotó megosztása:
Jégcsapretek
A legkevésbé tolakodó ízű retekfajta a jégcsapretek, más néven daikon, japán retek, vagy kínai retek. Miért is nem eszünk többet belőle? Jégcsapretek. / Fotó: pilipphoto, Getty Images
Fotó megosztása:
Téli kincs a feketeretek
A fekete retek meglepő módon a káposztafélék családjába tartozik, és beltartalmi értékei révén sokkal nagyobb figyelmet érdemelne! / Fotó: Westend61, Getty Images
Fotó megosztása:
Töltött karalábé
Épphogy felfért a listánkra, mert ezer forint körüli a kilónkénti ára. Tavasszal nincs jobb a zsenge karalábénál, de sütni-főzni is lehet / Fotó: AniHobel, Getty Images
Fotó megosztása:
Zellerkrémleves
Csúnya, de izgalmas ízvilágú. Zellerkrémleves és sült zellerhasáb télen alap. / Fotó: lucafabbian, Getty Images
Fotó megosztása:
Egyszerű vajbabfőzelék
Vajbab, ceruzabab, zöldbab. Nem most van a szezonja, de tökéletes a fagyasztóból is! / Fotó: Nemes Nóra - Dacota, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Sárgaborsó-főzelék
A sárgaborsó, más néven felesborsó különös módon a zöldborsó egyik formája. Így tehát mégis felfért a zöldborsó a listánkra! / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása: