nlc.hu
Gasztro

15 vitamindús téli zöldség 1000 forint alatt

A legolcsóbb vitaminbombák: 15 téli zöldség 200–1000 forint között

Együk magunkat egészségesre! Galériánkban 15 szezonális zöldséget mutatunk, amiket elérhető áron szerezhetünk be most.
Klasszikus majonézes krumplisaláta

Télen mindannyian hajlamosak vagyunk a cukros, lisztes, eltelítő ételeket választani. Ezek gyors jóllakást – és lássuk be, örömérzetet hoznak a zimankós napokra. Hosszú távon azonban csak elcsigázottabbak leszünk tőlük. Éppen az ellenkező hatást érjük el, ha a zöldségek, gyümölcsök visszaszorulnak az étrendünkben.

Sokan érvelnek azzal is, hogy a friss termények „megfizethetetlenek” télen. Hogy ez mennyire nem igaz, azt 15 idényzöldséggel bizonyítjuk. Tény persze, hogy bizonyos szeretett zöldségek ára ilyenkor a magasban van. Ez most nem az olcsó petrezselyem, gomba, fehérrépa (gyökér), édeskömény, leveles kel (fodros kel), szárzeller szezonja. Az olyan messziről érkező finomságok, mint az avokádó vagy telente a paradicsom, paprika pedig értelemszerűen drága, és sápadt, íztelen ilyenkor.

Érdemes tehát két fánkozás között, disznótor előtt és után adni az egészséges táplálkozásnak is. Nem, nem ciki és nem is unalmas a szezonális, akár itthon megtermő zöldségeket preferálni. Aztán jöhet persze a szalagos fánk is.

*A hazai szuper- és hipermarketek aktuális árai alapján tájékozódtunk.

Kattints a galériánkra, meghozzuk a kedvedet a szezon zöldségeihez!

Őszi-téli zöldségek
Megnézem
Összes kép (16)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top