Gasztro

5 étel, amitől valójában csak éhesebb leszel

Szeretnél bekapni pár falatot, hogy ne gyötörjön az éhség? Vigyázz, mit választasz – vannak ételek, amik csak még éhesebbé tesznek!

1. Búzakenyér

Ha fehér, ha nem, a búzából készült kenyérnek magas a glikémiás indexe, tehát felnyomja a vércukorszintet, ami aztán hamar le is zuhan. Próbálj olyan kenyeret választani a szendvics alapjául, ami másféle gabonából, mondjuk tönkölyből készült!

2. Tojásfehérje

Figyelni akartál a koleszterinre, szóval a sárgáját mindig félreteszed? Oké, de abban van a sok vitamin és tápanyag, aminek a teltségérzetet köszönheted  így hiába eszed meg 7-8 tojás fehérjét, mégis éhes maradsz.

3. Sajt

A sajt bizonyos mértékben addiktív: egyes fajták fogyasztása megemeli a szervez dopaminszintjét, boldogságéreztet, örömöt adva ezzel. Épp ezért többet akarsz majd enni belőle, és soha nem laksz jól vele!

4. Szusi

Hiába próbálsz egészséges lenni egy szerény szusiválogatással, egyszerűen nem tudsz jól lakni tőle? A rizs az oka  a fehér rizs könnyen lebomlik, és ugyanúgy hirtelen dobja meg a vércukorszintedet. Aztán meg jön az éhség

5 étel, amitől valójában csak éhesebb leszel 

5. Gyümölcslevek

100%-os gyümölcslé, smoothie, teljesen mindegy… a gyümölcsökben rengeteg a cukor, a cukorral pedig nem lehet jóllakni, csak még éhesebbnek lenni tőle. Ez a levekben elsősorban azért is van így, mert kivesznek az italból a rostok szóval jobban járunk, ha szilárd formájában esszük az almát és banánt.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top