nlc.hu
Gasztro

Több helyen továbbra is hiány van az árstopos termékekből

Hiába született rendelet, több helyen is hiány van az árstopos termékekből

A kereskedők szerint a rendelet megfogalmazása nem egyértelmű.

Az RTL Híradó nézői üres polcokról küldtek felvételeket, hiába kell egy három hete megjelent kormányrendelet miatt kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak. A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet, nincsen meghatározva pontosan, mit is jelent a “szükség esetén” kitétel, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek.

Idős nő bevásárlókocsit tol maga előtt

Fotó: Getty Images

Nagy István agrárminiszter az Indexnek kedden azt mondta, hatósági árak nélkül 30 százalékkal többet költenének élelmiszerre a legszegényebbek.

A GKI szerint a miniszter téved, és az árstopok miatt jobban emelkednek azoknak a termékeknek az árai, amikre előbbi nem vonatkozik. A KSH legfrissebb adatai szerint is olyan termékek drágultak legjobban, amiből a legszegényebbek fogyasztanak a legtöbbet, a sertészsír ára például 115 százalékkal nőtt egy év alatt,  a kenyér pedig 100 százalékkal. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top