Egy kétgyermekes édesapa lebénult és majdnem meghalt, miután szerinte nem megfelelő curryt evett. A 43 éves David Miller a szokásos csirke bhuna curryjét fogyasztotta kedvenc indiai gyorséttermében Londonban. Később súlyos ételmérgezést kapott, majd egy autoimmun betegség lépett fel nála, ami miatt lebénultak a végtagjai.
A Welbournben élő webes vállalkozó 2016-ban lett beteg. Először azt tapasztalta, hogy nem tud rendesen lélegezni, nem tud rendesen járni és nem lát tisztán. Ezután két hónapig gyomor-bél huruttól szenvedett, az immunrendszere legyengült, majd néhány hónappal később bizsergést érzett a kezében és a lábában. A perifériás – elsősorban motoros – idegek gyulladásával járó Guillain–Barré-szindrómát diagnosztizáltak nála, majd egy héttel később, 2017 januárjában kórházba került; az intenzíven ápolták, mert nem volt megfelelő a légzése. Több hónapot volt kórházban, és majdnem teljesen lebénult.
„Meredek lejtmenet volt – a bizsergéstől és a tűszúrásoktól a kezemben és a lábamban odáig jutottam, hogy egy hét múlva már kerekesszékre volt szükségem, hogy kórházba tudjak menni” – emlékezett vissza az édesapa.
David azóta szerencsére teljesen felépült, és nincs jele annak, hogy bármilyen maradandó egészségkárosodása lenne. „Az étkezési szokásaim nem változtak, de a velem történtek elgondolkoztatnak az ételekről és a lehetséges következményekről” – mondta David, aki az életét veszélyeztető megpróbáltatás hatására egyre inkább a jelenre koncentrál, és azt tervezi, hogy ha teljesen felépül, lefutja a londoni maratont.
Korábban arról írtunk, hogy egy férfi lebénult, miután nem teljesen átsütött csirkehúst fogyasztott egy étteremben.
(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)