nlc.hu
Gasztro

Kívül-belül sajtos pizza, mint a rajzfilmekben

Így készül gyerekkorunk rajzfilmjeinek imádott, sajtosan nyúlós pizzája

A pizza szülőhazájában, Olaszországban ez ismeretlen metódus: pizza amerikai és sajtimádó módra!

Az albert_cancook YouTube-csatornáról tudjuk, hogy Albert tényleg tud főzni. Nagyon tud főzni. Ételenként pár ezer kalória alá nem adja, egy igazi amerikai fickóval van dolgunk, akit dilinyós rajzfilmek is főzés-sütésre ihletnek, és olyan őrületek gurulnak ki a keze alól, mint a sajtburgeres pizza.

Albertet tényleg sok rajzfilm és film inspirálja, Garfield lasagnéjától a Spongyabob kockanadrág vagy a Deadpool pizzáig. Gyerekkorunkból pedig nekünk is ismerősek lehetnek Goofy vagy a Tini nindzsa teknőcök eszement nyúlós sajtos pizzái. Áhítattal néztünk a tévében akkoriban, amikor még nem számított itthon is mindennapi, afféle lusták eledelének a pizza, kiszállító cégeknek pedig még híre sem volt.

GIF

Szakácsunkat nem a tini nindzsák, hanem egy régebbi Disney-mese, Goofyék ihlették meg.

Goofy sajtos pizza gif

Kedvcsinálónak nézd meg a rövid videót róla!

Az alábbi videó pedig lépésről lépésre mutatja be a szupersajtos pizza készítési módját. Készüljünk fel, hogy ez nem a feltétekkel (és kalóriákkal) sokkal kimértebben bánó olasz módi.

Albert ugyanakkor nagy műgonddal készíti a pizzát, nem használ kész bolti szószt, és friss bazsalikomot is csipked bele. Összességében eszement sok sajt megy bele, hiszen magát a tésztát is sajttal gyúrja be, és persze a tetejére is kerül. Nem olcsó, nem fogyókúrás, viszont hedonista – és mint tudjuk, sajtból sosem elég. Íme.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top