nlc.hu
Gasztro

Csalók élnek vissza az egri Vándor Hús nevével

Csalók élnek vissza a népszerű hentes nevével – Vigyázat a húsvéti sonkás nyereményjátékkal!

Mindig legyen gyanús, ha adatokat próbálnak kiszedni belőlünk egy ölünkbe hullott nyereményjátékkal!
Húsvéti sonka

Az egri Vándor hús márkanévvel élnek vissza napok óta internetes csalók a Facebookon. Történt ugyanis, hogy az egri húsboltos valóban nyereményjátékot hirdetett, de nem olyan módon, ahogyan az online elkövetők, akik bankkártyaadatokat csalnak ki a gyanútlan emberekből.

A kamu profilon először is csupa nagy betűvel írva gratulálnak a nyereményünkhöz, majd szó szerint utasításba adják a következő teendőket a nyeremény felvételéhez.

Az igencsak kuszán megfogalmazott felhívásban először lájkolást és megosztást kérnek, majd pedig egy külső hivatkozásra vivő linkre kattintva regisztrálnunk kell. „Küldje el a regisztrációt igazoló dokumentumot. És az ajándékokat a sikeres regisztráció után küldik (valódi és hivatalos) Isten áldja” – szól a felhívás.

Az igazi Vándor hús az alábbi Facebook-posztot tette közzé, amelyben tisztázza a nevüket és hitelüket romboló, kellemetlen helyzetet, és arra kéri a követőit, hogy jelentsék a kamu Vándor hús Facebook-oldalt.

A 2010-ben alapított Vándor hús Nagy Attila családi vállalkozása. A hentesdinasztiából származó szakember büszke kézműves hústermékeikre és arra a tradicionális ízvilágra, amelyet részben az 1881-ből származó családi receptekre építenek. A Nagy család Heves vármegye ismert és közkedvelt húsboltosai, akik valóban nagy erőkkel és egy igazi nyereményjátékkal készülnek húsvétra.

Mire ügyeljünk, ha egy nyereményjátékhoz csatlakozunk?

  • A zavaros megfogalmazás, a helyesírási hibák és indokolatlan központozások intő jelek.
  • Ha nem stimmel az alany és az állítmány, furcsa a mondatok nyelvhelyessége, joggal gyanakodhatunk automata fordításokra, ezáltal külföldi csalókra.
  • Ha nincsen nyereményjáték-szabályzat, amelyet el kell fogadnunk, a játék eleve nem legális.
  • Amennyiben egy külső weboldalon gyanúsan sok személyes adatot kérnek el tőlünk, mihamarabb zárjuk be az ablakot. Gyanúsnak számít, ha az alapvető kapcsolatfelvételhez szükséges információknál többet kérnek el tőlünk. Bankkártyaszámot vagy pénz utalását semmilyen nyereményjáték nem kérhet tőlünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top