nlc.hu
Gasztro

Húsvéti ételosztás a Bakancsos piacon

Húsvétkor is várja a rászorulókat Péter, a Bakancsos piac büfése

Karácsonykor meggyes pitével és székelykáposztával, húsvétkor sertésadaggal várja a rászorulókat a jólelkű büfés.

A XVII. kerületben van egy hely, a Bakancsos piac, amely most már leginkább arról ismert, hogy a büfében a hét utolsó három napján minden rászoruló meleg ételt kap. A büfé vezetője, egy vecsési vállalkozó Pintér Péter, aki az elmúlt karácsonykor, december 23-án saját költségén meggyes pitével és 500 adag székelykáposztával vendégelte meg a rászorulókat. A 24.hu információi szerint Péter  nem várja meg a következő karácsonyt, ezúttal ugyanis 

500 adag sertéspörkölttel kíván hozzájárulni a rászorulók húsvétjához.

A jótékonykodás azóta fontos a Bakancsos piac büféjének üzemeltetője számára, amióta megnyitottak, és azt látta, hogy emberek a kukából esznek. Ezt azóta sem hagyja senkinek, aki éhes és nincs pénze ételre, azt mind vendégül látja, még ha éppen nincs is ünnep vagy ételosztás. De most szélesebb körben szeretne segíteni, így – mint ahogy fogalmazott – családokat, időseket, gyakorlatilag bárkit szeretettel vár húsvétvasárnap 13 órától a Bakancsos piac büféjében.

A büfés rendszeresen tart olyan napokat, amikor minden gyermeknek ajándék palacsintát ad.

 

Péter régen az éjszakában dolgozott, s a lap szerint nem éppen a jószívűségéről vagy kedvességéről volt híres. Mára azonban régi ismerősei is úgy mesélnek róla, hogy teljesen megváltozott. Azon kívül, hogy családjának él, büféje folyamatos fejlesztésén dolgozik, és folyton azon töri a fejét, hogy milyen újabb akciókkal segítse a rászorulókat.

bakancs büfé

Fotó: Vecsés Tv

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top