nlc.hu
Gasztro

Ehető húsvéti koszorú, az ünnepi asztal legfinomabb dísze

A kedvenc húsvéti koszorúnk nem az ajtó dísze: falatozzuk el a sonka mellé!

Többet nem is akarhatunk egy koszorútól: illatos, szép, finom.

Húsvét előtt megtelnek a virágboltok húsvéti koszorúkkal. Készítenek a bejárati ajtóra fellógatható és asztalra tehető változatokat is. Egyelőre nem olyan elterjedt szokás, mint az adventi koszorú, de a színes virágokkal, zöld növényekkel és tojásokkal kirakott díszek sokat hozzáadnak az ünnepi hangulathoz.

Mi most a húsvéti koszorúk ehető verzióját hoztuk el. Legyen a húsvéti asztal dísze ehető!

Miből lesz a koszorú?

Zsenge rozmaring- vagy kakukkfűágakból esztétikus és illatos koszorút készíthetünk. Nem kell túlgondolni, és nem kell fonni sem, hiszen nem egy maradandó díszt kell készítenünk. A tányérra fektetve egyszerűen csak illesszük körbe az ágakat, és erre tegyük a hidegkonyhai finomságokat.

Koszorú friss rozmaringágakból

Vastagabb koszorú friss rozmaringágakból / Fotó: Lisovskaya, Getty Images

Csinálhatunk vékonyabb és vastagabb alapot is az ágakból.

Koszorú friss rozmaringágakból

Vékonyabb koszorú friss rozmaringágakból / Fotó: Katsiaryna Shautsova, Getty Images

A minimalista koszorúkban jobban dominál a fűszerág, és csak néhány fajta hozzávaló alkotja az ehető részt. Íme, egy fogpiszkálók nélküli koszorú.

Koszorú hideg előételekből

Vega koszorú / Fotó: vaaseenaa, Getty Images

Másik megoldás, ha a fűszerágakból nem alkotunk körívet, csak dekorálunk velük. Ezek ételhangsúlyosabb koszorúk, mint az alábbi képen is.

Koszorú hideg előételekbő

Koszorú, amitől jól lakunk / Fotó: vaaseenaa, Getty Images

Megkönnyíti a falatozást a dekorációs fapálcikák vagy fogpiszkálók használata. Nyársaljuk fel rájuk az alapanyagokat, és egymás mellé sorakoztatva körívet alkothatunk belőlük.

Koszorú hideg előételekbő

Egy kis duci koszorú / Fotó: Angelika Mostova, Getty Images

Mi mégis a friss zöldek használatát ajánljuk, a fűszerágak kellemesen finom illatot hoznak a lakásba.

Koszorú hideg előételekbő

Esztétikus és illatos / Fotó: Lisovskaya, Getty Images

Mit szerezzünk be az ehető húsvéti koszorúhoz?

A mértékegységünk legyen most az ízlés szerinti mennyiség, attól függően, hogy sajt-, zöldség-, felvágotthangsúlyos koszorút szeretnénk-e készíteni. Nagyon menők a két-három alapanyagból összeállított koszorúk, mint például a caprese saláta ihlette paradicsom-mozzarella-bazsalikom kombináció.

Koszorú hideg előételekbő

Rukkolafészek / Fotó: Fuzullhanum, Getty Images

Készíthetünk tartalmasabb koszorút is hagyományos hidegkonyhai előétel-alapanyagokkal. Íme.

Koszorú hideg előételekből

Fűszerágak nélkül / Fotó: Svetlana-Cherruty, Getty Images

Elszakadhatunk a mandalaszerűen kirakott koszorúktól is. Egy teljes előételes tálat is kirakhatunk körívben sajttal, sonkával, kenyérrel vagy más péksüteménnyel és mártogatósokkal.

Koszorú hideg előételekből

Egy lazább koncepció / Fotó: lisegagne, Getty Images

A koszorúhoz:

  • Dekor fapálcikák vagy fogpiszkálók
  • Zsenge rozmaring- vagy kakukkfűágak

Hozzávalók ízlés szerint:

  • Mini mozzarella
  • Felkockázott félkemény sajt(ok)
  • Felvágottak: húsvétisonka-szeletek, szalámi, kolbász
  • Koktélparadicsom
  • Olívabogyó
  • Kígyóuborka
  • Fodros levelű saláta és/vagy rukkola

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top